Pian sau fotbal? Cum alegi cele mai potrivite activitati extrascolare pentru copil
Este foarte probabil ca niste parinti care au un statut social inalt isi vor dori ca si copilul lor sa fie aiba cel putin la fel de mult succes ca si ei. Iar daca este vorba de parinti care nu sunt multumiti de nivelul de cariera la care au ajuns, s-ar putea ca, fara sa-si dea seama, sa aiba nevoie de succesul peste medie al copiilor pentru a-si completa cumva propria lor mediocritate.
In perioada 1 – 13 septembrie, Centrul de Parenting va publica articole care sa ofere informatii si recomandari utile parintilor in cadrul campaniei Back To School & Back To Gradi.
Iata si alte articole din cadrul campaniei:
Copilul tau poate avea cel mai bun an scolar de pana acum! Iata cum il poti ajuta
16 cele mai bune sfaturi pe care sa le stii inainte de prima zi de gradinita
Iata cele 4 emotii care stimuleaza invatarea mai mult decat orice
Cum sa imbunatatesti imunitatea la copii si ce NU ARE, de fapt, efect
Una peste alta, ce credem ca este esential in procesul de alegere a activitatilor extrascolare ale copilului este ca parintii sa tina cont de dorintele si parerile celor mici. Desigur, copilul poate sa mearga la orice curs sau atelier l-au inscris parintii, insa poate sa mearga cu entuziasm si bucurie sau fara nicio pasiune, doar din obligatie. Tu ce-ti doresti, de fapt, pentru copilul tau?
Principiul celor 5 secunde de tacere. Cum sa spui cuvintele potrivite in situatii delicate
Emotiile copiilor. 5 tehnici pe care sa le aplici pentru a-ti ajuta copilul sa-si controleze emotiile
Tine cont de ce isi doreste
Unii parinti spun argumentul ca „Acum inca e mic, nu stie, dar imi va multumi cand va creste mare”. Poate ca, din punctul de vedere al adultului, este mai util si mai sanatos ca cel mic sa frecventeze cursul de inot, insa, daca pasiunea lui este sa deseneze, iar inotul nu-i face nicio placere momentan, poate ca este mai constructiv sa-l lasi pe el sa aleaga sa mearga acolo unde ii place mai mult. Aminteste-ti ca lumea e plina de adulti care, in copilarie, au fost obligati sa faca activitati care nu le placeau, cum ar fi sa termine scoala de pian, ajungand sa urasca acest instrument muzical, motiv pentru care nu s-au mai atins de el in viata lor.
Cel mai bine este sa-l intrebi pe copil ce ar vrea sa faca din mai multe variante de activitati. Apoi, poate fi foarte util sa mearga la o ora demonstrativa sa se convinga ca intr-adevar isi doreste sa se implice mai mult in respectivele activitati.
[ad#co-2]Daca, insa, copilul a facut o alegere, ai platit cursul, el a inceput sa-l frecventeze, insa si-a dat seama ulterior ca nu-i place sau nu i se potriveste? In acest moment, putini parinti ar rezista tentatiei sa-i spuna „Ti-am spus eu!” sau sa-l certe ca nu i-a ascultat de la inceput. Totusi, incearca sa accepti decizia copilului fara sa-l judeci, deoarece, judecandu-l si criticandu-l in acest moment, il vei descuraja sa aiba initiativa pe viitor. Pana la urma, si in viata de adult trebuie sa incercam diferite solutii, diferite optiuni poate chiar diferite joburi pana o gasim pe cea potrivita. Cel mai grav este atunci cand persoanei ii este frica sa aiba initiativa, si atunci prefera nici sa nu mai incerce altceva.Story cubes, un joc care dezvoltă imaginația. Cum să-ți faci propriile cuburi cu povești
Cele mai bune 5 sfaturi pe care să le urmezi ca părinte
Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!