Atunci cand ne-am nascut, unii dintre noi nu aveau nici macar un telefon fix in locuinta. Iar televizorul color sau casetofonul erau pentru multi un lux.

Copiii nostri se nasc intr-o lume total diferita de cea pe care am vazut-o noi prima data. De mici, ei vad in jurul lor televizoare 3D, tablete, smartphone-uri, computere si ii vad pe parintii lor care le folosesc intens.

Tehnologia s-a dezvoltat atat de repede in ultimii ani incat oricat si-ar dori unii parinti sa-i tina pe cei mici cat mai mult timp departe de gadgeturi, este aproape imposibil. Mai mult, o parte dintre parinti folosesc beneficiile de moment ale tabletei sau telefonului pentru a-l linisti pe copil sau pentru a-l tine ocupat in timp ce ei au alte activitati. Uneori, parintii sunt chiar bine intentionati si ii pun copilului pe calculator sau tableta jocuri instructive, menite sa le dezvolte limbajul si inteligenta.

Cu siguranta, in ziua de astazi este obligatoriu sa stii sa folosesti calculatorul, cunoasterea diferitor programe pe calculator fiind deja o conditie obligatorie pentru angajarea la marea majoritate a joburilor.

Cum ne protejam copiii de abuzurile pe internet

O noua generatie de elevi. Ati fi de acord ca cei mici sa nu mai invete sa scrie de mana, ci doar la calculator? VEZI in ce tara se intampla asta

Si stim ca, daca incep sa invete de mici, copiii vor excela la maturitate in utilizarea computerului. Exista, insa, un mare pericol: copiii au tendinta sa dezvolte dependenta de computer. Si ce este mai periculos este faptul ca, de multe ori, parintii nici macar nu observa cum odrasla lor se cufunda treptat in lumea virtuala, indepartandu-se de viata reala si de familie.

Asadar, copilul si calculatorul este un subiect care ii macina pe multi parinti. Va oferim astazi cateva solutii pentru rezolvarea acestei probleme.