Ana Batca

Cofondator la Centrul de Parenting
Buna! Sunt Ana Batca, jumatatea Centrului de Parenting. Sunt coach, NLP Practitioner si trainer autorizat de Ministerul Muncii si mama unui baietel nascut in 2013. Absolventa a Facultatii de Jurnalism, am adus aici cei 12 ani de experienta in presa nationala, specializare in domeniul Economic-Financiar, experta in finante personale. Iata articolul meu de astazi:

Cat timp poate sta un copil in fata calculatorului fara sa-i dauneze?

Specialistii in educatie considera ca, pana la varsta de 7 ani, ii puteti permite copilului sa se implice doar in jocuri de invatare si de dezvoltare. Sunt interzise pana la aceasta varsta jocurile agresive si cautarile fara niciun scop anume pe internet, sarind de la o pagina la alta. Limitati timpul petrecut de cel mic in fata monitorului pana la 30 de minute pe zi pentru scolarii de varste mici si pana la o ora pe zi pentru cei mai mari.

Un alt sfat pe care specialistii tin sa-l dea parintilor este sa nu-i cumpere copilului un calculator pana la absolvirea scolii. Pana atunci, poate sa-si faca proiectele de scoala si sa se joace pe calculatorul parintilor. In acest fel, veti detine controlul asupra timpului petrecut de copil in fata monitorului, fie ca lucreaz, se joaca, priveste un film sau sta pe Facebook.

Despre ce vorbim cu copiii. 50 de intrebari pentru o discutie de suflet cu cei mici

Copilul tau sa comporta ciudat? Ar putea suferi de dispraxie. AFLA sfaturile psihologului Philippe Scialom

O solutie foarte potrivita pentru a-l distrage de la lumea virtuala este implicarea in diferite activitati extrascolare care sa-i placa. Cand aveti un moment de liniste, puteti avea o discutie sincera cu copilul pentru a afla ce activitati ii plac si ce talente isi doreste sa-si dezvolte. Este foarte important sa-si aleaga el activitatile, pentru ca doar asa le va face cu drag si scade riscul sa renunte la ele dupa scurt timp. Poate fi vorba aici de activitati sportive, de aprofundarea unei materii de studiu, de dans, de desen etc.

Un management eficient al timpului 

De asemenea, copiii care au familii armonioase si care isi organizeaza in mod placut timpul petrecut impreuna sunt mult mai inclinati sa aiba o viata activa in lumea reala. Asadar, aloca-ti cateva minute la inceputul saptamanii pentru a-ti organiza finalul de saptamana in cel mai placut mod pentru toti membrii familiei.

Poti afla AICI mai multe despre Time Managementul in familie. Daca esti interesata, te poti preinscrie AICI  la Maratonul online de Time Management pentru Mamici, organizat de Centrul de Parenting, care va avea loc in curand si unde vei afla cum poti reusi mai multe lucruri decat acum cu mai putin efort, asigurand in acelasi timp fericirea intregii familii.

Principalul SECRET pentru o organizare eficienta cu copiii