6. Atunci cand un copil foloseste in vorbire foarte putine cuvinte, parintii il pot ajuta sa-si imbogateasca vocabularul cu noi cuvinte. Alege 5-6 cuvinte dintr-o categorie (partile corpului, legume, fructe, jucarii etc.) si numeste-le. Da-i posibilitatea sa le repete si cel mic, insa nu te astepta sa pronunte cuvintele perfect. Incurajeaza-l si continua sa-l ajuti sa invete. Dupa ce invata cele 5-6 cuvinte, poti incepe sa introduci alte 5-6 cuvinte noi.

7. Continua sa adaugi cuvinte zilnic pana cand copilul va cunoaste denumirile majoritatii obiectelor din mediul inconjurator.

Ce este dislalia și cât de gravă poate fi? Iată ce poți face pentru a o combate

Copilul te minte mereu? 7 moduri de a-l învăța să fie sincer

8. In situatia in care cel mic spune un singur cuvant, incepe sa introduci expresii. Foloseste cuvintele pe care le cunoaste deja la care adauga culoarea, dimensiunea sau actiunea. De exemplu, cand copilul spune „minge”, adauga „mingea mare”, „mingea albastra” etc.

9. Transforma in joc intregul proces de invatare a cuvintelor, pentru a fi mai usor receptionat de copil. In lucrul cu copilul urmareste sa-i activezi imitatia limbajului, sa-l ajuti sa-si formeze elementele vorbirii in fraze legate, sa-i dezvolti memoria si atentia.

10. Parintii trebuie sa atraga atentia dezvoltarii vorbirii copilului inca de cand acesta este foarte mic, fara sa considere ca „oricum va vorbi la un moment dat”.

La ce vârstă înțeleg copiii “NU” și când este momentul să te îngrijorezi

Cum să organizezi camera bebelușului ieftin! Cele mai bune sfaturi și idei!