Studiile arata ca toti oamenii care se bucura de o viata implinita, indiferent ce inseamna asta pentru ei, au in comun o incredere in sine foarte puternica, care le-a permis sa-si urmareasca cu hotarare visele si sa accepte in viata lor doar ceea ce ii face fericiti.

De fapt, increderea in sine este un subiect atat de important incat a fost abordat de foarte multi oameni, printre care si Brian Tracy care a creat un program special de 6 ore, “The Science of Self Confidence” in care abordeaza doar acest subiect si ii reflecta valoarea si importanta.

Presupunand ca sigur vrei un copil fericit care reuseste ceea ce isi propune este nevoie ca aceasta incredere in propriile forte sa fie implementata si crescuta treptat. Poti include acest lucru foarte usor in procesul de dezvoltare emotionala a copilului.

 

Iata ce poti sa faci pentru a creste increderea in sine a copilului tau:

1. Apreciaza si scoate in evidenta lucrurile bune pe care le face

Este important pentru copil sa stie care ii sunt calitatile si punctele forte, iar aceste lucruri le poate afla atunci cand ii sunt spuse si explicate. Spre exemplu, spune-i ca a pictat foarte frumos sau ca esti impresionata de cat de repede a terminat un puzzle. Aceste lucruri vor conduce in timp la imagine pozitiva de sine, prin urmare si la incredere.

4 lucruri pe care sa le faci ca sa ai un copil bun

7 metode prin care poti sa cresti un copil cu un atasament sanatos

2. Incurajeaza-l mereu

Aceasta este o idee simpla, dar totusi creeaza probleme pentru anumiti parinti. Un caz foarte concret in acest sens este atunci cand parintii nu il incurajeaza pe copil sa urmeze o anumita cale profesionala. Ce este important aici de inteles este ca visele copiilor de schimba mereu, insa acestia nu uita cum ii faci sa se simta. Incurajeaza-l orice si-ar dori sa faca si fii alaturi de el.

3. Spune-i ca ai incredere in el

Atunci cand ai incredere in copilul tau, acesta simte. Insa, de multe ori este necesar sa ii spui acest lucru si mai mult, sa il implici in activitati din care poate sa inteleaga acest lucru. Poti sa ii ceri ajutorul pentru a planta o floare sau pentru a face curatenie, spre exemplu, dandu-i o mica parte din responsabilitate. Astfel, copilul simte ca face ceva important si ca tu ai incredere in el.

Cele mai comune 10 probleme ale parintilor si solutiile acestora

4 moduri prin care copiii sunt afectati negativ de casniciile toxice ale parintilor

4. Descopera-i abilitatile

Fiecare om are abilitati pe care le poate dezvolta, iar copilul tau nu este o exceptie. Descopera ce ii place sa faca, la ce anume se pricepe sau ce si-ar dori sa experimenteze si ofera-i contextul necesar pentru acest lucru.

Pe masura ce va exersa va deveni din ce in ce mai bun, lucru care ii va creste increderea in sine. Lucrurile nu ii vor iesi din prima si pentru asta este necesar sa il pregatesti si sa ii explici ca este nevoie de timp si de rabdare si ca va ajunge la rezultatele dorinte prin perseverenta.

Un copil cu increderea crescuta in sine este un copil fericit care nu are teama sa incerce lucruri noi si nu are teama de esec. Este un copil care stie ca indiferent de ce se va intampla el va reusi sa isi atinga obiectivele.

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit