De multe ori, parintii observa la copiii lor anumite comportamente care ii nemultumesc.

Iata cateva moduri in care se manifesta aceste comportamente si cum sunt considerate de catre parinti:

  • Copilul este agitat
  • Copilul este obraznic
  • Nu te poti intelege cu el
  • Copilul nu asculta
  • Copilul face lucruri impotriva etc.

 

De regula, in aceste situatii, parintii cauta solutii pentru disciplinarea copiilor, asta insemnand de fapt amenintari sau chiar pedepse. Din pacate, amenintarile si pedepsele in aceste situatii nu fac decat sa agraveze acele comportamente sau reduc copilul la tacere cu pretul acumularii tensiunilor, frustrarilor si emotiilor negative.

Ce consideram ca este foarte important in aceasta situatie este sa nu ne limitam observatia parinteasca doar la comportamentul propriu-zis al copilului, ci sa privim dincolo de el. Desigur, pentru a putea face asta in timp ce copilul manifesta un comportament enervant (maraie, face exact inversul a ceea ce ii ceri, refuza sa adune lucrurile pe care le-a imprastiat, refuza sa se spele pe maini, pe dinti, sa se culce etc.) ai nevoie de detasare, de prezenta si de multa rabdare.

Si, atunci, vei observa ca, de fapt, in spatele acelui comportament se ascunde o nevoie de iubire, de atentie si de conectare. Si aceasta nevoie poti observa ca este direct proportionala cu gradul de agitatie si asa-zisa obraznicie. Altfel spus, cu cat copilul este mai agitat si mai enervant, cu atat mai mare este nevoia lui de conectare.

Chiar daca multi parinti stiu ca este important sa se conecteze cu copilul si sa-i acorde timp de calitate, in ziua de astazi nu este usor sa faci acest lucru.

Daca simti ca si copilul tau are nevoie de mai multa conectare cu tine si nu stii cum sa i-o oferi, te invit la intalnirea comunitatii Centrul de Parenting din luna mai, care va avea loc miercuri, 23 mai, de la ora 10:00 si de la ora 19:00 (ora Romaniei). Afla detaliile si inregistreaza-te :

Webinar gratuit Cum sa ne conectam realmente cu copilul in ziua de astazi

 

Iata ce vei obtine la intalnirea comunitatii noastre din luna mai:

  • Ce se intampla atunci cand parintii nu se conecteaza suficient cu copiii si nu petrec timp de calitate impreuna cu ei
  • Solutii concrete care te vor ajuta sa te conectezi cu copilul in ciuda timpului limitat, a stresului si a tentatiei ecranelor
  • Un exercitiu scurt cu ajutorul caruia iti vei putea aduce starea de prezenta instant, detasandu-te de toate gandurile tale

 

Afla solutii pe care sa le ai mereu la indemana pentru a rezolva comportamentele inadecvate ale copilului:

Webinar gratuit Cum sa ne conectam realmente cu copilul in ziua de astazi

 

Sursa foto: Pixabay

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit