3. Sa fim amabili – cu cat membrii familiei se comporta in mod deschis unii cu altii, sunt atenti la nevoile lor, cu atat copilul isi va insusi mai repede aceasta caracteristica, va invata si el, la randul lui, sa fie amabil cu cei din jurul lui.

4. Sa fim pozitivi – copiii crescuti intr-un mediu familial optimist, vesel si pozitiv sunt mai siguri pe ei, au o stima de sine mai buna, se simt mai fericiti, cred in capacitatile lor mai mult etc.

5 lucruri pe care le fac familiile cu adevarat fericite. Sunt atat de simple!

E cazul sa te alarmezi? 10 semne care iti arata cand copilul e stresat. Care sunt solutiile

5. Sa nu dramatizam – ni se intampla si noua ca adulti sa gestionam gresit anumite situatii in viata si sa adoptam o atitudine sau un comportament eronat, ceea ce inseamna ca ii putem ajuta si incuraja pe copiii nostri sa aprecieze si sa reactioneze in mod corect ceea ce li se intampla, pentru ca astfel vor ajunge sa aiba un control mai mare asupra lucrurilor exterioare, vor invata sa nu exagereze, vor fi mai calmi, mai siguri, mai stabili etc.

6. Sa ii incurajam sa devina independenti – daca in primii ani este normal ca universul copilului sa se rezume la parinti si la cateva persoane apropiate din familie, cu timpul va trebui sa il lasam sa experimenteze mediul inconjurator, sa devina incetul cu incetul autonom, sa invete sa nu mai depinda in totalitate de noi, pentru ca astfel va capata incredere in fortele proprii, va fi multumit atunci cand reuseste ceva de unul singur. Ca parinti sa ii incurajam mai intai sa incerce ei sa obtina ceea ce isi propun, pentru ca indeplinirea obiectivelor personale duce la fericire, la implinire si satisfactie.

Copilul te minte mereu? 7 moduri de a-l învăța să fie sincer

Cum ne putem ajuta copiii sa reuseasca la scoala?

7. Dezvoltarea inteligentei emotionale – contribuie foarte mult la gradul de fericire atat pentru copil, cat si pentru viitorul adult. Sa stii cum sa intelegi mai bine emotiile, cum sa le gestionezi mai bine, sa fii empatic, sa stabilesti relatii de calitate cu celelalte persoane duce la cresterea gradului de confort personal, la cresterea randamentului, la imbunatatirea imaginii de sine etc.