Orice parinte isi doreste ca si copilul lui sa fie fericit, sa traiasca intr-un mediu stabil, sa aiba o stare de bine de liniste, sa nu fie ingrijorat sau preocupat de lucruri ce nu tin de varsta lui etc.

Din momentul in care devenim parinti, trebuie sa constientizam ca tot ceea ce vom face, toate deciziile pe care le vom lua vor avea efecte asupra copiilor, unele pozitive, altele mai putin bune, unele care le vor influenta starea de fericire. Tocmai de aceea este foarte important sa luam in calcul toate aspectele unei hotarari si sa avem in gand ca primordial este copilul.

La fel sa avem grija si de persoanele care vin in contact cu copilul, sa ii oferim, pe cat posibil un “anturaj” vesel, cu oameni care glumesc, care se simt bine, care stiu sa gaseasca solutii si care nu se plang mereu, pentru ca si de aici copilul va invata anumite modalitati de manifestare a sentimentului de fericire.

14 sfaturi cum sa cresti un copil fericit

40 de intrebari de pus sub perna. Cum sa intri in lumea copilului tau

Unii oameni par a fi de felul lor mai optimisti si mai fericiti, ceea ce inseamna ca, intr-o anumita masura, copiii lor vor fi, datorita genelor, mai fericiti. Dar, asta nu inseamna ca nu putem sa invatam sa ne bucuram, sa transmitem anumite comportamente sanatoase copiilor nostri.

Ii putem ajuta de mici sa isi gestioneze emotiile, pentru a invata cum sa fie mai veseli, mai optimisti si sa vada lucrurile intr-un mod mai bun. De asemenea, este nevoie sa ii invatam cum sa fie amabili de mici, cum sa fie recunoscatori pentru ceea ce au, cum sa lucreze in echipa, cum sa comunice cu ceilalti, cum sa fie integri etc. Putem sa facem acest lucru prin diverse activitati cu copiii, sa ii implicam in situatiile de viata, sa le cerem parerea, sa facem jocuri de rol, pentru a le dezvolta astfel gandirea si empatia.

Prin urmare, pentru a potenta fericirea copiilor nostri este nevoie:

1. Sa multumim – a nu considera ca totul ti se cuvine si ca este nevoie sa fii recunoscator, sa stii sa multumesti persoanelor din jurul tau este un lucru pe care trebuie sa il transmitem copiilor. Cu cat incepem mai devreme sa le aratam beneficiile comportamentului, cu atat vom avea niste copii mai stabili emotional, mai constiinciosi, care se vor dezvolta mai armonios, pentru ca ajung sa inteleaga inca din copilarie ca nimic nu ne este dat si este nevoie sa muncim sau sa fim recunoscatori pentru ajutorul primit.

10 lucruri mici pe care sa le faci zilnic pentru a avea un copil fericit

Copilul e stresat? Reteta din 7 puncte care il va readuce in echilibru

2. Sa nu judecam (sa nu punem etichete) – specialistii spun ca, atunci cand ne etichetam copilul intr-un anume fel, acesta ajunge sa se comporte si sa devina exact asa cum noi i-am spus, ceea ce este o mare greseala. De multe ori, fie ca suntem ocupati, fie ca nu avem dispozitia necesara, aruncam niste cuvinte pe care copilul le crede adevarate despre el si atunci ii putem cauza rau. De aceea, este nevoie de o mare atentie din partea noastra la modul in care ii comunicam copilului parerea noastra despre el si despre ceea ce face sau nu face.

Vezi, pe urmatoarea pagina a articolului, inca 5 lucruri pe care trebuie sa le faca zilnic parintii pentru a avea copii mai fericiti. 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit