Copiii sub 7 ani ar putea fi scosi de la cheltuielile de intretinere

Proiectul de lege a fost depus la Senat pe 31 mai si propune modificarea si completarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. Astfel, initiativa modifica mai multe puncte ale articolului 47 care vizeaza cheltuielile asociatiilor de proprietari, scrie agentia de presa Mediafax.ro.
„Includerea minorilor care au sub 7 ani in numarul persoanelor care platesc cheltuielile de intretinere ale locuintei si cheltuielile asociatiei de proprietari nu se justifica. Consumul realizat de acesti copii minori nu se pate reflecta in contoarele de apa. De asemenea se poate face si o exceptie prin reducerea aceluiasi gen de cheltuieli si pentru copiii de pana in 14 ani, in conditiile in care acestia nu sunt consumatori care sa provoace mari pierdri in bugetul imobilului, cheltuielile lor oricum sunt suportate de parinti- proprietari ai locuintelor in care stau”, arata initiatorii liberalii in expunerea de motive care insoteste proiectul.
Limita dintre ajutorul parintelui si independenta copilului. 4 sfaturi de la Laura Markham ca sa cresti un copil autonom
Decizie in Parlament: Copiii sub 3 ani, scosi de la intretinere
Prevederi mai putin stricte pentru modificarile din apartament
Initiativa liberalilor mai ofera posibilitatea proprietarilor sa reamplaseze zidurile care nu fac parte din structura de rezistenta a imobilului sau din proprietatea comuna a blocului, doar in baza unei declaratii pe proprie raspundere avizata de asociatia de proprietari, cu o instiintare a autoritatii locale. In prezent, legea prevede obligatia obtinerii unei autorizatii de modificare a constructiei de la autoritatea locala si cu semnatura majoritatii proprietarilor.
„Zidurile dintre apartamentele sau spatiile alaturate, care nu fac parte din structura de rezistenta a cladirii si din proprietatea comuna, pot fi reamplasate prin acordul dintre proprietarii apartamentelor sau spatiilor respective, in baza unei declaratii pe proprie-raspundere, avizata de asociatia de proprietari si transmisa autoritatii publice locale. Zidurile dintre apartamente sau spatii si proprietatea comuna care nu fac parte din structura de rezistenta a cladirii pot fi reamplasate numai prin modificarea acordului de asociere, pe baza unei declaratii pe proprie-raspundere, avizata de asociatia de proprietari si transmisa catre autoritatea publica locala”, mai arata proiectul liberalilor.
Legea aflata in vigoare prevede urmatoarele: „Zidurile dintre apartamentele sau spatiile alaturate, care nu fac parte din structura de rezistenta a cladirii si din proprietatea comuna, pot fi reamplasate prin acordul intre proprietarii apartamentelor sau spatiilor respective, pe baza autorizatiei de modificare a constructiei, eliberata de autoritatea publica locala si cu instiintarea asociatiei. Zidurile dintre apartamente sau spatii si proprietatea comuna, care nu fac parte din structura de rezistenta a cladirii, pot fi reamplasate numai prin modificarea acordului de asociere, in baza hotararii majoritatii proprietarilor si a autorizatiei de modificare a constructiei eliberate de autoritatea publica locala”.
Proiectul de lege este initiat de senatorii PNL Ioan Cristina, Marius-Petre Nicoara, Cornel Popa si Catalin Dumitru Toma. Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.
10 sfaturi de la Laura Markham care iti asigura relatii linistite cu copiii
31 de citate frumoase si adevarate despre parinti si parenting
Sursa foto: Pixabay
Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!