Un incident grav s-a petrecut in aceasta seara, in parcul Cismigiu din Bucuresti, la cel mai aglomerat loc de joaca. Patru copii si doi adulti au fost raniti in parcul Cismigiu, dupa ce o creanga s-a rupt dintr-un copac si a cazut peste locul de joaca.

Patru copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani si doi parinti au fost raniti. Toti au zgarieturi pe maini si pe fata.

Una dintre mame si copilul vor merge la Spitalul “Grigore Alexandrescu” pentru tomografie, spune Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, pentru Digi24.

Creanga a cazut peste o zona frecventata mai ales de copiii mici: un disc cu diametrul de doi metri, care se invarte, cu cinci animale pe care copiii mici sunt urcati.

Langa acest disc sunt doua leagane, tot pentru bebelusi si copii foarte mici, cat si un tobogan micut.

Acest spatiu de joaca, cel mai mare din Cismigiu, este mereu aglomerat, mai ales in perioada caniculara. Fiind imprejmuit de copaci, aproape tot spatiul de joaca este mereu la umbra.

Puteti vedea si din imagini cat de mare a fost creanga ce a cazut peste locul de joaca din Cismigiu.

Parintii care se aflau atunci in zona povestesc cum in locul in care a cazut creanga de copac se aflau mai multi copii. Insa, parintii au avut viteza de reactie si au reusit sa-i ia si se indeparteze in momentul in care au auzit cum creanga se rupe. Patru copii si doi parinti, insa, nu au mai avut timp.

Martorii mai spun ca parintii prinsi sub creanga mare si grea si-au bagat copiii sub acel disc, pentru a-i proteja. A fost nevoie de un echipaj de la descarcerare pentru a-i scoate pe copii si pe parinti de sub crengile groase.

Autoritatile au anuntat ca se va intocmi un dosar penal pentru vatamare corporala.

Cel mai probabil, dupa acest incident vor fi facute inspectii la toti arborii din parcul Cismigiu, cat si din alte parcuri din Bucuresti. La ora la care s-a petrecut incidentul vantul batea moderat, iar in ultimele zile nu au fost furtuni puternice.

Trebuie sa va recunosc faptul ca, in aceste clipe, in timp ce scriu aceasta stire, inima imi bate foarte puternic. Aceasta “invartitoare”, peste care a cazut creanga este unul preferat de Luca. Ii place foarte mult sa-l urc pe unul dintre animalute si sa-l invart.

Sunt cu gandul si cu inima la parintii si la copii care, astazi, au fost raniti.

Sursa foto: Digi24.ro