Fermele de animale

Sunt educative, minunate pentru copii mici si mari. Copii interactioneaza cu animalele, le pot mangaia, invata despre ele. Insa, fermele de animale, parcurile zoo, curtea plina de animale a bunicilor sunt un loc in care se gasesc foarte multe bacterii.

Se recomanda ca in aceste zone sa nu se aduca: suzete, biberoane, sticle de apa sau alte jucarii.

De asemenea, dupa ce au atins animalele trebuie sa se spele pe maini.

Propriul tau frigider!

Ai grija la carnea cruda pe care o depozitezi in frigider, sa nu intre in contact cu alte alimente. Laptele lasat la temperatura camerei si apoi bagat la frigider, condimente neacoperite. Toate acestea pot crea un mediu pentru salmonella, norovirus si campylobacter, care provoaca enterocolita.

Pentru a evita, foloseste recipiente adecvate pentru alimentele care sunt usor perisabile si depoziteaza-le corect. Si spala frecvent frigiderul – atat rafturile, cat si peretii acestuia.

Scapă de mirosul neplăcut din casă. 9 sfaturi practice

Groapa cu nisip

Este locul preferat de joaca al copilului tau? Si al meu o viziteaza uneori. Insa, pe cat de mult o prefera copiii, pe atat de tare le streseaza pe mame. Pentru ca “inofensiva” groapa cu nisip contine mai mult decat nisip.

Un studiu din SUA a aratat ca in 2 centimetri jumate de nisip sunt 7.440 de bacterii. Este locul cu cei mai multi microbi din tot parcul!

Si apoi as adauga ce se vede: mucurile de tigara, de la parintii sau insotitorii care fumeaza in locul de joaca al copiilor, “urmele” de la catei (vagabonzi sau nu), resturi mici de mancare, saliva etc. Nu va impacientati, pentru ca nu toti germenii sunt periculosi. Dar se mai pot nimeri si cativa urati.

E ca la ruleta. Un copil se poate imbolnavi de la acea groapa cu nisip, ceilalti 10 nu.

Paharul cu periutele de dinti

Stiai ca acest obiect, aparent inofensiv din baia ta, a fost declarat, intr-un studiu din 2011 al treilea cel mai murdar lucru din casa? E de ajuns sa faci un mic exercitiu si sa te gandesti cu atentie ce se intampla atunci cand tragi apa la toaleta, iar paharul cu periutele de dinti este in apropiere: inauntru se strang picaturi cu apa murdara.

Apoi, la fiecare spalare a dintilor, periuta este pus uda, iar mici stropi se preling si se aduna pe fundul paharului, langa micuta colonie de microbi formata din stropii de la apa din toaleta.

Ca sa tii curat paharul cu periutele de dinti ai putea sa ii schimbi locul, cat mai departe de vasul de toaleta. Spala paharul in fiecare saptamana, cu apa fierbinte si detergent, iar apoi sterge-l cu o solutie dezinfectanta.