Ca si tine, caut zilnic solutii la problemele si provocarile pe care le am ca parinte, in cresterea frumoasa a copilului meu. Una dintre cele mai mari provocari de pana acum a fost cea legata de rabdare. Insa, pentru aceasta provocare am gasit, deja, solutii si ti le vom prezenta si tie, pe 10 septembrie (detalii  AICI).

Asa cum iti spuneam, ma gasesc mereu in cautarea de solutii pentru a fi un parinte cat mai bun. Iata 10 sfaturi oferite de experti in parenting iti pot oferi solutii chiar din acest moment la provocarile de parenting cu care te confrunti. Iar la finalul articolului vin si cu patru recomandari de carti de parenting.

1. Foloseste consecintele logice

“Consecintele (logic conectate si de comportament) functioneaza mult mai bine decat pedepsele. Cu ajutorul consecintelor, copiii experimenteaza direct legatura dintre cauza si efect. Insa, este important ca regulile sa fie stabilite inainte, copilul sa stie la ce sa se astepte in cazul in care incalca regula”, spune autoarea Meg Akabas.

2. Foloseste disciplina nu pedeapsa

“Tine minte ca prin disciplina, copilul deprinde abilitati care il vor ajuta ca adult. Pedeapsa, insa, se bazeaza pe putere si control, fiind o alegere a parintelui in detrimentul copilului. Intreaba-te asa: a cui este problema? Daca a intarziat la scoala pentru ca nu s-a trezit la timp, problema este a copilului. Daca ti-o asumi tu – cicalindu-l, certandu-l, ori, din contra, scuzandu-l in fata profesorului – atunci copilul nu va invata sa isi asume responsabilitatea”, recomanda Melody Bacon, psiholog si presedinte al programelor de terapie “Marriage and Family“, in cadrul The Chicago School of Professional Psychology.

“Nu! Nu! Nu!”. Cele mai rapide 5 moduri pentru a-l face pe copil sa te asculte

Cum calmezi crizele din magazin ale copilului. Solutia Mirelei Retegan, creatoarea „Gasca Zurli”

3. Mentine o relatie sanatoasa

“Relatia dintre tine si copilul tau este determinanta pentru binele copilului tau si pentru dezvoltarea sanatoasa a acestuia. Modul in care iti construiesti relatia cu el il va influenta, mai departe, in modul in care isi va construi relatii cu cei din jur – daca va folosi puterea sau reciprocitatea, daca va arata sau nu empatie fata de ceilalti, daca va oferi sau nu atentie etc. Vei fi tentat sa modifici anumite comportamente ale copilului, insa, prioritatea ta trebuie sa fie modul in care, zi de zi, iti construiesti relatia cu copilul. Aceasta este, de fapt, cea care va permite sa te intelegi cu copilul, sa indrepti comportamente care nu sunt potrivite”, considera Jodie Gale, psihoterapeut din Sydney si mama adoptiva pentru doi copii.

4. Foloseste avertismente, nu …
(citeste pe pagina urmatoare 7 sfaturi de la experti)

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit