Cele 3 scenarii pentru redeschiderea școlilor pe 8 februarie

Ministerul Educației ia în calcul 3 scenarii pentru revenirea fizică a elevilor la școală din semestrul al II-lea, începând cu 8 februarie.
Reprezentanţii părinţilor au discutat ieri cu ministrul Educaţiei şi au agreat data de 8 februarie pentru revenirea elevilor în clase. Elevii din ani terminali ar putea reveni pe în bănci chiar mai repede și ar putea face ore inclusiv sâmbăta, pentru a recupera materia, transmite Digi24.ro.
Dacă școala va reîncepe fizic, cu prezența elevilor în clase în 8 februarie, sunt luate în calcul aceste 3 scenarii:
- Copiii se întorc în clase în grădinițe și în clasele primare, acestea fiind ciclurile de învățământ cel mai dificil de acoperit prin școala online.
- Se întorc fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și elevii de anii terminali, care au de susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul.
- Toți elevii să revină în clase dacă rata de incidență a infectărilor va scădea. În localitățile cu rata de infectare mai mică, cursurile cu elevi în clase ar putea reîncepe mai repede.
Abordarea unuia dintre aceste scenarii implică un nou ordin comun între ministerele Educației și Sănătății, care să fie elaborat până la sfârșitul lunii ianuarie.
Ministerul Educației vrea să știe numărul profesorilor care se vor vaccina
Ministerul Educației nu condiționează redeschiderea școlilor de campania de vaccinare a cadrelor didactice.
Cu toate acestea, oficialii ministerului așteaptă, până pe 15 ianuarie, centralizarea datelor pentru a vedea câți dintre angajații din învățământul preuniversitar și universitar se vor vaccina.
Ministrul Sorin Cîmpeanu spunea joi că, dacă este nevoie să se vaccineze în direct pentru a transmite un mesaj de încredere colegilor lui, o va face.
Invitat la Digi24, profesorul Mircea Bartic a subliniat că este nevoie de redeschiderea școlilor în siguranță și de o campanie de informare intensă cu privire la vaccinare, pentru cadrele didactice. El a susținut că profesorii ar trebui să își găsească timp pentru a vorbi cu copiii despre importanța vaccinului anti-Covid, școala fiind pentru mulți dintre elevii proveniți din zone defavorizate singura cale de informare.
Vizionează materialul video Digi24:
Sursa foto: Pexels
Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!