5. Stiu sa isi faca timp de calitate pentru copil, oricat de multe greutati si probleme ar avea. Un parinte bun nu inseamna unul care isi permite sa lucreze mai putin si sa petreaca mai mult cu familia. Un parinte bun este cel care ofera timp de calitate, care stie ca, oricat de multe greuati ar avea, copilul nu trebuie sa le resimta si face eforturi pentru a oferi mereu un zambet cald, rabdare, optimism, veselie.

Cum să petreci timp de calitate cu copilul tău

20 de sfaturi de la Maria Montessori pe care trebuie sa le stie toti parintii

Cum să ai o relație reușită cu băiatul tău adolescent

Cum ii condamnam pe copiii nostri la esec fara sa ne dam seama

6. Stiu sa observe alti parinti, dar nu-i judeca. Un parinte bun este acela care invata urmarind de la altii, fara a judeca. Unele lucruri ii vin din instinct si stie cum sa le aplice, altele se deprind din carti. Dar cele mai multe se observa de-a lungul vietii, de la alti parinti – atat lucruri bune, cat cele negative. Pe cele pozitive le aplica. Despre cele negative invata cum sa se fereasca, fara sa judece.

TOP carti de parenting pe care trebuie sa le citesti

Adevarul despre tot ce inseamna sa fii mama. Esti de acord?

7. Isi fac timp pentru ei si ingrijesc relatia de cuplu. Astazi, cele doua mari provocari personale tin de relatia buna cu copilul si relatia buna cu sotul. Intr-o societate in care divortul si familiile monoparentale au devenit o obisnuinta, sa tii familia unita si fericita pare o munca titanica. Secretul este de a iubi copilul, dar fara sa-l puna in centrul universului lor.

Tocmai de aceea, stiu sa-si faca timp de calitate si pentru ei (individual) si pentru cuplu. Astfel, isi hranesc spiritul, mintea si inima, se reconecteaza cu partenerul, se redescopera, isi intretin sentimentele, isi arata afectiune unul fata de celalalt.

Pentru ca, la finalul zilei, nu copilul tine familia unita, ci ambii parinti, fiecare purtand jumatate din responsabilitatea familiei.

Cum sa ai o familie fericita. 9 sarcini psihologice care asigura succesul in casnicie

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit