Asociația SAMAS a lansat ieri campania „Taticii fac diferenta!”, pentru a semnala ca si barbatii pot sprijini efortul de crestere a ratei de alaptare din Romania, foarte scazute, in comparație cu media europeana (în Romania, 12% dintre copii sunt hraniti exclusiv la san in primele 6 luni de viata, asa cum recomanda OMS; spre comparatie, urmatoarea cea mai mica rata de alaptare exclusiva din Europa este de 53%, in Irlanda).

Cursuri gratuite de alaptare pentru femeile care vin insotite de parteneri

Tema de anul acesta a Saptamanii Internationale a Alaptarii este una de mare actualitate: „Breastfeeding and work: Let`s make it work” (Alaptează si munceste – Este posibil!). In acest context, rolul barbatilor devine si mai important, putand fi un ajutor pretios pentru femeile care inca alapteaza, dar doresc sa isi reia viata profesionala.

Cele mai mari secrete ale mamicilor! Care este al tau?

10 sfaturi de la cel mai cunoscut pediatru ucrainean, dr. Komarovskii

„Cu exceptia laptelui matern, barbatii le pot oferi nou-nascutilor tot ce le ofera mamele in timpul alaptarii: afectiune, caldura, ingrijire, protectie. Insa chiar si in ceea ce priveste hranirea efectiva a bebelusului, ei pot ajuta mama sa isi reia activitatea profesionala atunci cand ea decide, fara ca asta sa priveze bebelusul de laptele matern. Taticii pot sa isi hraneasca bebelusul cu lapte matern ajutand mama sa colecteze regulat lapte cu ajutorul pompei de san, chiar daca aceasta se intoarce la locul de munca”, a adaugat Ana Maita.

Astfel, in cadrul Campaniei „Taticii fac diferenta!”, organizata cu ocazia Saptamanii Internationale a Alaptarii, Asociatia SAMAS ofera cadou Cursul Prenatal despre Alaptare tuturor gravidelor care vin insotite de partener sau de o alta persoana de suport de sex masculin. Inscrierile la aceste cursuri facute cadou de Asociația SAMAS se vor desfasura pe perioada Saptamanii Internationale a Alaptarii (1-7 August). Daca doresti sa beneficiezi de aceste cursuri, te poti inscrie AICI.

Manifestul taticilor care fac diferenta

Programul SAMAS dedica aceasta saptamana barbatilor ce isi sustin pe deplin partenerele, informandu-se corect alaturi de ele despre alaptare, sprijinindu-le in mod real, de cate ori pot si asumandu-si cu curaj rolul lor in succesul alaptarii.

In cadrul campaniei „Taticii fac diferenta!”, Asociatia SAMAS lanseaza Manifestul taticilor care fac dieferenta, o initiativa prin care invita toti tatii din Romania sa isi demonstreze public sustinerea fata de partenere, pentru a schimba in sens pozitiv statisticile despre alaptare.

20 de sfaturi de la Maria Montessori pe care trebuie sa le stie toti parintii