Vorbeam, intr-un articol trecut, despre faptul ca, atunci cand copiii sunt invatati de mici sa fie ascultatori cu toate persoanele din jurul lor, sa-si asculte parintii, bunicii, unchii, matusile, educatoarele, invatatoarele, profesorii, etc., ei ajung la a-i asculta pe toti din jur, mai putin pe ei insisi.

Poate ca este o idee putin revolutionara in momentul de fata pentru persoanele traditionaliste. De fapt, fiecare parinte afla informatii, le filtreaza, le gandeste si le traieste, apoi decide daca si in ce fel le aplica in educatia propriilor copii. Totusi, este important sa aiba ce sa filtreze si sa aiba de unde sa aleaga.

De ce trebuie sa incurajam copilul sa nu fie cuminte

Șapte greșeli majore de educație care îi împiedică pe copii să reușească în viață

Revenind la efectele negative ale acestei ascultari impuse de la o varsta frageda, acestea merg, in principal in doua directii:

  1. Copilul cand creste mai mare, cand ajunge la varsta adolescentei, poate cadea intr-o tendinta de rebeliune extrema, nemaiascultand pe absolut nimeni si intrand in gasti formate pentru a se revolta si pentru a distruge tipare care pot ajunge pana la a incalca legile.
  2. Copilul continua sa fie ascultator astfel incat ajunge o persoana stearsa, fara resurse de curaj si creativitate, cu frica de a-si expune parerea, de a vorbi in public si de a avea initiative.

Bine, vei spune, sa presupunem ca nu ne dorim sa crestem copii ascultatori. Dar atunci cum trebuie sa ne educam copilul astfel incat sa fie un adult implinit? Raspunsul la aceasta intebare este ca ceea ce putem face este sa crestem un copil liber si puternic.

Citeste pe pagina urmatoare ce presupune educarea unui copil liber si puternic.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit