Cafeaua in sarcina nu a reprezentat un motiv de ingrijorare pana acum, tigarile si fumatul fiind considerate cele mai periculoase dintre vicii.

Iata, insa, ca o noua informatie venita de la Dr. Virgiliu Stroescu trage un semnal de alarma in randul femeilor insarcinate si care se intreaba daca este bine sa consume cafea in sarcina.

Astfel, nutritionistul si doctorul in modificari endocrinologice si metabolice, sustine ca bautura diminetii, cafeaua, ”ajuta” la pierderea calciului din organism, chiar daca are si un beneficiu cunoscut: creste tensiunea arteriala.

Insa, cea mai importanta parte a declaratiei sale este legata de impactul consumului de cafea in timpul sarcinii.

Iata, astfel, ce a declarat medicul conform site-ului DoctorulZilei.ro.

“Cea mai prestigioasa revista medicala americana a publicat un articol, in 2015, dupa studii indelungate in care se spune urmatorul lucru: cafeaua in cantitate mare favorizează cancerul de ficat. Prin prajire, boabele dezvolta 19 substante procancerigene. In momentul in care ajung on celule provoaca mutatii genetice. In cazul gravidelor, cafeaua e si mai nociva. Daca o femeie insarcinata sta la soare si bea cafea, cofeina poate produce malformatii fatului”, a explicat cunoscutul doctor nutritionist Virgiliu Stroescu.

In ceea ce priveste consumul de cafea in sarcina, chiar daca medicii ginecologi nu merg atat de departe cu avertismentul, recomanda, totusi, limitarea consumului de cafeina la mai putin de 200 miligrame pe zi, ceea ce inseamna doua cesti de cafea instant (ness) sau o ceasca de cafea filtru.

Se stie, deja, ca un consum ridicat de cafea in sarcina creste riscul de avort si de greutate mica a bebelusului la nastere.

Sursa foto: Doctorul Zilei