Bill Gates, cel care are meritul de a fi creat computerul modern si, de aici, explozia incredibila a tehnologiei, este sigur atunci cand afirma ca niciun copil nu ar trebui sa primeasca un telefon mobil daca nu a implinit o anumita varsta.

Din pacate, insa, varsta recomandata de fondatorul Microsoft, Bill Gates, cel mai bogat om din lume (pentru al patrulea an consecutiv), nu este respectata de parinti!

In timp ce multi parinti cumpara primul telefon al copilului atunci cand acesta incepe sa mearga la scoala (7-8 ani), altii considera ca si varsta de 6 ani este potrivita. Astfel, pentru acesti parinti ar fi imposibil sa urmeze recomandarea lui Bill Gates.

Cel mai bogat om din lume, la randul sau tatal a trei copii, spune ca varsta ideala pentru primul telefon este dupa 14 ani. In acelasi timp, fondatorul Microsoft mai spune ca seara trebuie sa se evite emisiunile la televizor sau jocul pe tableta.

Bill Gates si-a urmat propriul sfat, astfel ca niciunul dintre cei trei copii ai sai (acum in varsta de 14, 17 si 20 de ani), nu au avut telefon mobil inainte de a implini 14 ani, conform unor declaratii pentru un ziar britanic. Asta nu inseamna ca cei trei copii ai celui mai bogat om din lume nu au insistat. Fiecare dintre ei a folosit toate argumentele posibile si chiar s-au declarat nemultumiti ca toti ceilalti colegi ai lor aveau, deja, un telefon mobil. Insa, Gates a ramas convins ca un telefon mobil inainte de varsta de 14 ani nu este indicat niciunui copil.

 

Descarci pe telefon jocuri si aplicatii pentru copil? 6 pericole nebanuite si cum sa ramai in siguranta

Cand copilul nu se dezlipeste de telefon, tableta si calculator. Reguli pentru parinti in lumea digitala

Primul telefon mobil la copii si adolescenti. Cand este cel mai bun moment? Argumente PRO si CONTRA

 

De asemenea, Bill Gates a mai facut alte mici dezvaluiri din intimitatea si rutina familiei sale care sigur vor inspira si alti parinti. Astfel, atunci cand sunt la masa, telefoanele mobile nu sunt acceptate.

“De multe ori, avem stabilita o ora, dupa care copiii nu mai au voie la ecran (TV, tableta sau telefon). Iar scopul este de a-i ajuta sa adoarma la o ora rezonabila.”

”De fiecare data trebuie sa urmaresti in ce masura tehnologia vine in ajutorul copilului – la teme, sa tina legatura cu colegii -, dar si cand este folosita in exces si aduce efecte negative”, a mai precizat Gates.

In ciuda averii sale colosale, estimata la 67 de miliarde de dolari, Bill Gates incearca sa mentina un echilibru in viata sa si, mai ales, in viata copiilor sai.

Tocmai de aceea, este cunoscut pentru simplitatea hainelor sale, a accesoriilor (de multe ori fiind fotografiat cu ceasuri ieftine) si chiar a gusturilor culinare. Chiar el a recunoscut ca mananca deseori la McDonald’s sau la Burger King.

 

Tu pana la ce varsta vrei sa amani primul telefon mobil al copilului tau?

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit