Ana Batca

Cofondator la Centrul de Parenting
Buna! Sunt Ana Batca, jumatatea Centrului de Parenting. Sunt coach, NLP Practitioner si trainer autorizat de Ministerul Muncii si mama unui baietel nascut in 2013. Absolventa a Facultatii de Jurnalism, am adus aici cei 12 ani de experienta in presa nationala, specializare in domeniul Economic-Financiar, experta in finante personale. Iata articolul meu de astazi:

5. Te supara comportamentul propriu-zis al copilului sau ai suspiciunea ca iti face in ciuda? Majoritatea oamenilor pastreaza in ei un sac intreg cu suparari vechi, adunate in timp. Insa, uneori, ai putea sa-ti amintesti ca trecutul a ramas in trecut si ca nimeni nu te obliga sa te razbuni, mai ales daca persoana care te-a suparat este propriul tau copil.

6. Cat de potrivite sunt cerintele tale: Nu lupti de fapt impotriva unor particularitati fiziologice ale copilului? Este imposibil sa adormi un copil si sa-i trezesti pofta de mancare doar vorbind.

7. Nu cumva il faci pe copil responsabil pentru neatentia, lenea ta si pentru faptul ca ti se intampla sa uiti lucruri?

8. Ai capacitatea de a colabora si de a negocia? Cum ii poti transmite copilului aceste abilitati? Ce anume faci sau ai putea face astfel incat copilul sa te auda cu adevarat?

9. Accepti dreptul copilului de a avea propriile dorinte, propriile interese si propriile initiative?

10. Ce se va intampla, pe termen lung, daca vei continua sa te comporti cu copilul asa cum o faci acum?

„Vrei sa-ti cumpar mizeria asta?!” Diferenta dintre refuz si respingere

7 motive pentru care POTI sa-ti bati copilul