Bauturile energizante vor fi interzise pentru vanzare catre persoanele sub 18 ani si vor fi scoase din automatele de vanzare. Asa prevede un proiect de hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Sanatatii si pus in dezbatere publica pana pe 25 iulie.

Proiectul prevede si interzicerea comercializarii bauturilor energizante in unitati sanitare, in incinta si la o distanta mai mica de 50 metri fata de orice punct de acces in scoli si licee. Sunt exceptate unitatile de invatamant superior. Distanta se va masura pe lungimea drumului public.

„Prezenta hotarare are drept scop protejarea sanatatii populatiei din Romania prin stabilirea unor masuri privind prevenirea si limitarea efectelor consumului de bauturi energizante de catre populatie, prin interzicerea comercializarii bauturilor energizante catre minori, prin desfasurarea de activitati de informare si educare a populatiei si informarea consumatorilor cu privire la efectele consumului de bauturi energizante asupra sanatatii”, se arata in proiectul citat de agentia de presa Agerpres.

Cum le putem asigura copiilor nostri o alimentatie sanatoasa in lumea de astazi. 59 de sfaturi de la parinti

Trei sferturi dintre bauturile racoritoare fara zahar de pe piata pot provoca ADHD

Conform documentului, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), prin structurile specializate, pot solicita producatorilor, distribuitorilor sau importatorilor de bauturi energizante, pentru fiecare marca sau tip, documente, inclusiv buletine de analiza, care sa demonstreze ca produsele lor sunt conforme cu legislatia in vigoare.

In cazul in care legea nu se respecta, amenzile se situeaza intre 5.000 si 20.000 de lei.

Produsele introduse pe piata sau etichetate inainte de 1 iulie si care nu respecta cerintele pot fi comercializate pana la epuizarea stocurilor.

Cum ii invatam pe copii sa aiba un stil de viata sanatos

9 pasi pentru a reduce anxietatea la copii

Sursa foto: Pixabay

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit