Ana Zidarescu

Ana Zidarescu

Cofondator la Centrul de Parenting
Buna! Sunt Ana Zidarescu, jumatatea Centrului de Parenting :) Mamica din 2012, aduc in fiecare dintre articolele mele toata experienta de peste 10 ani ca jurnalist in presa nationala si informatia noua pe care eu insami am cautat-o despre cresterea frumoasa si plina de iubire a fiului meu. Scriu pentru mine, in primul rand, sa invat sa fiu o mama mai buna. Ma bucur de viata, sunt recunoascatoare pentru tot ceea ce am si imi doresc ca fiul meu sa ajunga sa fie mandru de mine: ca mama, ca om. Iata articolul meu de astazi:
Ana Zidarescu

Scrie articole de calitate si care sa prezinte interes publicului. Pentru ca, daca nu ai cititori, atunci nu ai cum sa faci bani din blog. Te va costa inspiratie.

Scrie constant. Aici, la Centrul de Parenting, publicam 1 articol/zi. Pe site-ul de EducatieFinanciaraPentruCopii.ro, din pacate, doar 1 articol pe saptamana. Sa stii ca se simte foarte mult diferenta. Ai nevoie de continut constant, de un numar de articole pentru a aduce public si pentru a-l tine pe site, site-ul tau trebuie sa fie perceput ca unul dinamic, nu doar actualizat o data pe luna. Te va costa 2-3 ore / zi sa gasesti un subiect si sa scrii, efectiv, articolul.

Pentru noi este foarte importanta calitatea articolelor. Isi spune cuvantul faptul ca, timp de 10 ani, am lucrat in presa si am invatat ce inseamna etica jurnalistica. Nu dam copy-paste-uri, ne documentam foarte mult si petrecem si 3 ore la un articol. Pentru ca dureaza sa gasesti un subiect, sa te documentezi, sa-l scrii, sa-i atasezi o poza, sa-i pui cuvinte-cheie, sa-l faci cat mai frumos pentru ochii publicului.

NICIODATA sa nu dai copy-paste-uri pe site! Tine atat de etica, dar si de faptul ca Google sesizeaza continutul dublicat si iti va afecta foarte mult ranking-ul pe Google. Asta te va costa din punct de vedere SEO, publicul va observa plagiatul. Poti cita, cu mentiunea sursei, 1 paragraf, poti parafraza, poti folosi sursa principala ca inspiratie, dupa care tu sa reformulezi. Citeaza mereu sursa si ofera un link spre ea. Este etic si frumos in acelasi timp :)

Alege fotografii de calitate. Respecta de la inceput drepturile de autor. Etica este foarte importanta. Ai multe site-uri cu fotografii gratuite, cum sunt Pixabay, FreeDigitalPhotos si chiar impresionanta baza de poze Flickr, insa, doar cele din categoria Creative Commons.

Inscrie site-ul pe trafic.ro. Astfel, tot publicul, inclusiv companii si agentii de publicitate, vor vedea care iti este traficul, numarul de unici, de afisari, care este bounce rate-ul (cu cat e mai mare, peste 50%, cu atat inseamna ca NU ai un site de calitate, iar cititorul, odata ajuns pe site, iese imediat, fara sa mai citeasca si altceva). 

Din cate observi, ca sa ajungi sa faci bani din blog trebuie sa ai grija la imagine, sa nu faci lucrurile cu superficialitate si sa oferi, in primul rand, calitate si o experienta frumoasa pe site. Abia atunci vei putea face bani in blog.

In momentul in care ai site-ul urcat, ai continut, subiecte de articole, materialele tale sunt frumos ilustrate si iti este tie mai mare dragul sa stai pe site, incepe partea adevarata de monetizare.

Bani din afiliere…. (citeste pe pagina urmatoare)