Parinti, aveti grija ce jucarii cumparati pentru copiii vostri! Jucariile care se pot modela, asa-numitele „slime”, pot fi foarte periculoase, existand inclusiv riscul de deces.

Inspectorii pentru protectia consumatorilor din Marea Britanie au lansat acest avertisment dupa ce au testat 11 modele de jucarii de tip „slime” si au descoperit ca 4 dintre ele contineau concentratii de borax si de trei ori mai mari decat limita admisa, scrie Digi24.ro.

Medicii citati de Digi24 avertizeaza ca aceste jucarii care amuza foarte multi copiii pot sa fie foarte periculoase.

„Aceasta substanta este toxica. Va produce iritatii ale pielii cu descuamari, cu aparitia unor leziuni la nivelul pielii, daca sunt inghitite pot aparea simptome neurologice cum ar fi aparitia tremurului, convulsiei si chiar a decesului”, a declarat medicul toxicolog Radu Tincu.

La ce sa fii atenta cand cumperi jucarii pentru copii

Magnetii – chiar si sub forma de jucarii educative – sunt periculoase pentru copii

Parintii care stiu despre acest risc isi tin copiii la distanta de tentatiile periculoase. Totusi, sunt destui parinti care abia acum afla ca aceste jucarii pot sa le dauneze micutilor.

Mihaela Brazdes, jurnalist Digi24, spune ca pe etichetele jucariilor „slime” din supermarketurile romanesti nu scrie ce contin jucariile de tip „slime”. In schimb, este un avertisment pentru parinti: daca cei mici vor inghiti produsul trebuie mers de urgenta la medici. In acelasi timp, sunt si jucarii pe care scrie explicit ca nu contin borax.

Este si o alternativa simpla la aceste jucarii: parintii le pot face acasa din lipici lichid, glicerina boraxata, care nu este toxica, si spuma de barbierit. Pentru a fi mai atragatoare, reteta poate fi completata cu colorant alimentar sau sclipici.

Atentie, parinti! Jucarii periculoase si nocive pentru copii in magazinele din Bucuresti

Jucarii care dezvolta copilul si jucarii care il limiteaza. Ce jucarii le cumparam copiilor?

Sursa foto: Pexels

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit