​​

Alocatia de stat pentru copiii cu varste mai mari de 2 ani ar putea creste pana la 150 de lei, incepand de la 1 ianuarie 2019, se arata intr-un proiect de lege, initiat de doi deputati membri ai Partidului National Liberal si depus la Parlament.

Conform proiectului de act normativ pe care l-au initiat, deputatii PNL Dumitru Mihalescul si Robert-Ionatan Sighiartau propun ca, de anul viitor, copiii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani sa primeasca alocatie de stat in valoare de 150 de lei, iar cei pana in 2 ani, alocatie de stat in cuantum de 300 de lei, scrie Economica.net, citand documentele depuse la Camera Deputatilor, care este camera decizionala in acest caz.

Concret, initiatorii proiectului de lege propun ca de la 1 ianuarie 2019, alocatia pentru copiii de maximum 2 ani sa se stabileasca dupa formula: 0,6 inmultit cu valoarea indicatorului social de referinta, iar alocatia pentru copiii care au peste 2 ani, dupa formula 0,3 inmultit cu valoarea indicatorului social de referinta.

Indicatorul social de referinta este un indicator in functie de care se stabilesc beneficiile sociale in Romania. In prezent, valoarea acestui indicator este de 500 de lei. Valoarea indicatorului social de referinta este stabilita anua de catre Guvern.

31 de citate frumoase si adevarate despre parinti si parenting

Cele mai bune 10 sfaturi de la experti in parenting pentru o relatie reusita cu copilul

Sursa foto: Pexels

 

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit