Programele de after school ar putea disparea, in conditiile prevederilor din noul cod de etica din invatamantul romanesc.

Potrivit codului, invatatorii si profesorii nu mai au voie sa perceapa nicio taxa pentru activitatile care se desfasoara in incinta scolii. In aceste conditii, directorii unitatilor de invatamant sunt in cautare de solutii pentru ca elevii sa poata ramane la scoala pana la ora 16:00, informeaza Digi24.ro.

O solutie pentru continuarea programului after school ar fi ca acesta sa fie gratuit, insa profesorii nu sunt dispusi sa faca munca benevola. O alta varianta de finantare a programului ar fi prin intermediul sponsorizarilor facute de asociatiile de parinti.

Ordinul Ministerului Educatiei a intrat în vigoare la inceputul lunii octombrie si stabileste un set de norme etice in invatamantul din Romania. Acesta nu le mai permite profesorilor sa isi mediteze propriii elevi, pentru a evita situatiile in care anumiti copii sunt avantajati in fata colegilor de clasa.

Profesorii care nu respecta acest cod de etica pot fi sanctionati de Inspectoratul Scolar, sanctiunile mergand pana la desfacerea contractului de munca.

 

 

Sursa foto: Pixabay

 

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit