Multi parinti ajung la exasperare incercand din rasputeri si cu toate mijloacele cunoscute sa-si adoarma bebelusii.

Exista, insa, un principiu de care putini au auzit si care este foarte simplu de aplicat. Mai intai, imaginati-va ca sunteti intr-un compartiment de tren si va puteti alege locul. Daca vreti sa admirati peisajul uitandu-va pe fereastra, este indicat sa va asezati cu fata in directia de mers a trenului. In acest fel, veti vedea obiectele pe masura ce se apropie. Daca, insa, alegeti locul de vizavi, adica pe cel in care stati cu spatele la sensul de mers al trenului, privelistea nu va mai fi la fel de atragatoare: obiectele va vor trece prin fata ochilor cu repeziciune, fara macar sa aveti timp suficient sa le priviti pe indelete, pana cand vor disparea.

Infasatul in timpul somnului creste sau reduce riscul mortii subite?

Cum sa-ti ajuți bebelusul sa scape de colici

Acelasi lucru se intampla si in cazul copiilor mici. Atunci cand va miscati in cerc, privirea micutului se agata de obiectele din jurul sau, deoarece acesta este modul in care el cunoaste lumea. Copilul se agata cu privirea de un obiect, il priveste, apoi obiectul iese din campul lui vizual si privirea se agata de un alt obiect. Oricum, bebelusul nu intentioneaza sa doarma! Pentru el somnul reprezinta un obstacol enervant in procesul de cunoastere a acestei noi lumi interesante si pline de culoare!

Si acum, atentie, secretul! Cand va plimbati in cerc in sensul acelor de ceasornic, ochii copilului sunt fortati sa se deschida larg pentru a putea vedea bine obiectele din jur. In schimb, daca mergeti in cerc impotriva sensului acelor de ceasornic, ochii bebelusului vad bine si atunci cand sunt semiinchisi. Aceasta este anatomia umana.

Astfel, se pare ca, daca pozitionati copilasul pe bratul stang si va plimbati in cerc in sensul mersului acelor de ceasornic, el trebuie sa-si deschida larg ochii pentru a privi obiectele, iar daca va plimbati impotriva mersului acelor de ceasornic, ochii sai se vor inchide. Atunci cand pozitionati bebelusul pe bratul drept, lucrurile se inverseaza. Asadar, pentru a-l adormi mai repede, pune-ti-l pe brațul stang si plimbati-va impotriva mersului acelor de ceasornic sau puneti-l pe bratul drept si mergeti in sensul acelor de ceasornic. Daca faceti acest lucru, asteptati-va ca micutul sa adoarma intr-un interval cuprins intre 5 si 15 minute.

Sa ne spuneti daca ati incercat!

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit