Activitati Montessori De Paste Idei

0
De data aceasta putem învăța să călcăm!

10 activități în stil Montessori de Paște.Paștele se apropie încet, primăvara pare să se trezească și dorința de a se juca este click aici la fel de puternică ca întotdeauna. De ce să nu profitați de el pentru a crea activități în stil Montessori perfect pentru a se distra alături de copii în timp ce învață și își exersează mâinile mici? Doar desfășurați activități axate pe elementele tipice de Paște: iepurașii și ouăle!.

Și având în vedere că ziua de Paște este prin excelență o zi de bucurie, nu ne zgârim la culori, pentru a ne înveseli și, de ce nu, pentru a ajuta copiii să se familiarizeze din ce în ce mai mult cu nuanțele și distincțiile.

Ouăle senzoriale

Activitățile senzoriale sunt întotdeauna în centrul atenției în abordarea Montessori: sunt concepute pentru a permite copiilor să descopere texturi, sunete, mirosuri, gusturi și culori cu propriile mâini.

Paștele oferă o ocazie minunată în acest sens: ouăle tipice de Paște pot deveni de fapt o minunată activitate senzorială, distractivă și colorată.

Ouăle senzoriale

Tot ce aveți nevoie sunt câteva ouă de plastic pe care să le colorați, să acoperiți și să umpleți (cu orez sau nisip, pentru zgomote super interesante!) cu alte materiale la alegere, alegând o gamă de consistențe total diferite (hârtie, plastic, pene, blană, bile). , nasturi, pietre pretioase, sfoara, lana: tot ce gasesti!).

Ascunde ouăle prin casă în zilele premergătoare Paștelui, astfel încât copiii să le găsească surprinși zi de zi și să le adună într-un coș frumos de răchită.

Când le-ai adunat pe toate, poți inventa o mie de activități senzoriale pentru copii! În primul rând, chiar și doar atingerea tuturor ouălor, observarea diferitelor senzații pe care le trezesc și a diferitelor zgomote pe care le fac, este un prim pas pentru ca cei mici să aibă o experiență magică și îmbogățitoare (și să încerce să descrie în sinea lor tot ceea ce simt. cuvintele este un exercițiu de cuvinte și vocabular foarte bun).

Apoi distrați-vă: puteți folosi ouăle pentru a învăța instrucțiuni și comenzi (spuneți copiilor unde să le ascundă, ce să le așeze lângă, puneți-le unul la dreapta sau la stânga unul față de celălalt etc.) sau să inventați povești despre animale fantastice care le-au depus sau încă studiază împreună compoziția ouălor.

Potrivirea culorilor

Folosind din nou ouăle de plastic colorate, împreună cu bile colorate cu blană și bețișoare orientale pentru copii, puteți crea un mic joc pentru a antrena coordonarea ochi-mână (înfundarea bilelor în ouă pare simplă, dar pentru un copil nu este!) și pentru a invata din ce in ce mai bine culorile (bilele trebuie introduse in ouale de aceeasi culoare).

Iepurașii de mărimea.

  • Imprimați iepurași pe o foaie de hârtie, toți la fel, dar replicați în trei dimensiuni diferite, mic, mediu și mare.
  • Decupați-le și amestecați-le: copilul va trebui apoi să le împartă în cele trei categorii diferite, învățând diferența dintre mărimi. Vânătoare de ouă.

Nu obișnuita vânătoare de comori, ci una ordonată și colorată pe o foaie de hârtie: trageți niște ouă pe o foaie folosind un creion alb (apăsând bine pentru a le face suficient de groase); copilul cu pensula si acuarele va trebui sa le caute! De fapt, colorând cu acuarele, ouăle albe pe care le-ați desenat se vor dezvălui!

Colorare cu pompoane

O farfurie de hârtie, un ou desenat pe o bucată de hârtie, vopsele cu tempera, bile de vată și agrafe de rufe: nu este nevoie de altceva pentru această activitate colorată! Ouăle din cutie.

Un alt exercițiu de motilitate și coordonare ochi-mână: ouă mici de introdus cu cleștele în cutia de ouă! Pui pentru numărare.

Ce face Paștele mai mult decât puii mici?

Nimic! Să le folosim pentru a număra: doar creați un tabel cu numere și puneți puii pe numere în timp ce numărați. Calca pe! Ouă din nou, iar abilități manuale.

De data aceasta putem învăța să călcăm!

Păstrați cojile curate de ouă deoparte, puneți-le într-un borcan și folosiți-le pentru activitate.

De data aceasta putem învăța să călcăm!

Pe tavă vor fi trei recipiente: unul pentru ouă, unul pentru bătutul lor cu un mic pistil și unul pentru colectarea pulberii obținute prin deplasarea cu lingurița. Ouăle numerotate.

Pentru a exersa cu cifre, trebuie doar să scrieți numerele cu litere și cantitatea lor corespunzătoare pe ouăle de plastic: deschideți ouăle și amestecați-le, astfel încât copiii să le poată aduce împreună asociind numere și cantități scrise! Ou de Paște Montessori. Una dintre activitățile Montessori preferate ale Micii Hiene este coaserea.

Cusutul nu este deloc banal: trebuie să înfileți acul, să măsori firul necesar, să dai în punctul potrivit, să încerci să fii precis, dar te asigur că copiii care sunt deja la vârsta preșcolară s-ar putea să o facă. Există multe truse utile pe piață pentru a introduce copiii în cusut, evident că la început trebuie să-i faci să înțeleagă mecanismul și a face un model acasă pentru începători absoluti este ușor.