A doua editie a Festivalului Familiei Zurlandia, desfasurat pe Domeniul Stirbey, s-a incheiat, iar Zurlandia isi ia la revedere pana anul viitor de la cei care i-au trecut pragul. Momentul care a marcat festivalul a fost intrarea in Cartea Recordurilor.

Astfel, pe 16 iunie 2018, in Romania, s-a inregistrat cel mai mare numar de copii si parinti care executa, sincron, aceleasi miscari. Pe pajistea din Zurlandia, reprezentantii Guinness World Records au vazut cu ochii lor ca parintii si copiii din Romania stiu sa se joace. Mii de copii si parinti au intrat in joc si au iesit invingatori alaturi de Gasca Zurli. Reprezentantii Guinness World Records au luat in calcul doar 1600 de oameni dintre toti cei prezenti la eveniment.​

„E foarte greu sa organizezi o masa de mii de copii si parinti. Sa-i asezi intr-un patrat si sa stea acolo o jumatate de ora in care sa se joace, fara sa oboseasca, fara sa se plictiseasca. Au fost parinti care au recunoscut ca n-au mai batut atata din palme din copilarie. Dar am reusit!”, a declarat Mirela Retegan, cea care antreneaza in Romania parintii pentru joaca.

Certificatul a fost acordat, pe scena, in fata publicului, de catre reprezentanta Guinnees World Records, care a tinut sa felicite participantii, spunand ca este pentru prima data cand vede atatia oameni veseli.

Psihologul Gaspar Gyorgy: „Daca parintii nu se conecteaza cu copilul, acesta se apropie de prietenii electronici”. O metoda simpla de conectare rapida cu copilul

Cum sa te conectezi realmente cu copilul in ziua de astazi [VIDEO]

Timp de doua zile, in Zurlandia mii de copii si parinti au trait momente frumoase. Simpaticul carusel amplasat la intrarea pe Domeniul Stirbey s-a transformat intr-un carusel emotional pentru toti participantii. Daca cei mici nu mai doreau sa coboare din el, oamenii mari s-au lasat cuprinsi de amintiri. Multi si-au facut noi prieteni, altii si-au reintalnit la festival colegi sau prieteni vechi.

Trei spectacole cu Gasca Zurli, zeci de spectacole de teatru, spectacole de magie, spectacole muzicale, ateliere, activitati pregatite cu drag pentru intreaga familie i-au tinut atat pe cei mici cat si pe cei mai putin mici antrenati. De dimineata si pana seara toata lumea s-a jucat.

Au fost doua zile in care in Zurlandia au intrat oameni civilizati, generosi, atenti cu copii lor si care au invatat ca joaca este, asa cum spune Mirela Retegan, limbajul iubirii dintre parinti si copii. Au pasit in Universul Zurli mii de oameni care au lasat in urma lor nu mizerie, ci ganduri frumoase, un loc curat, de care ei insisi s-au bucurat.

Povestea tinutului magic Zurlandia, locul unde fiecare parinte isi doreste sa-si creasca copilul, merge mai departe.

7 greseli ale parintilor cu copii obraznici, furiosi, ori sfidatori. Evita sa fii unul dintre ei!

Mindfulness pentru copii: 4 exercitii de meditatie pentru copii mai calmi si mai putin impulsivi

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit