Sunt tatici care le inteleg pe mamici si le ajuta cu ce pot, atunci cand sunt acasa. Sunt, insa, si destui barbati care inca mai considera ca munca lor de la serviciu este grea si ca el este singurul care munceste „de dimineata pana seara”, iar statul acasa cu copilul sau cu copiii este o activitate cu mult mai usoara. Totusi, mamicile stiu cum arata o zi din aceasta „relaxanta” de stat acasa cu copilul si de aici apar deseori scantei in relatia dintre soti care, daca cei doi refuza sa se inteleaga reciproc, duc la certuri si tensiuni mai mari.
Daca mamicile nu ar trebui sa faca presiuni prea mari asupra barbatilor, acestia ar trebui sa fie constienti de cateva lucruri despre ce inseamna pentru o mama sa stea acasa cu odrasla.
Cum stabilesti programul zilnic al unui copil mic
Oboseala la mamici: Ce sa faci cand te simti coplesita de cresterea copilului si de serviciu?
Iata cateva diferente esentiale dintre jobul tatalui si jobul de mamica pe care toti barbatii ar trebui sa le cunoasca pentru a-si intelege mai bine sotiile:
1. La serviciu, nu trebuie sa urmaresti in fiecare secunda ca vreun coleg sa nu ia in gura o rotita de la o masinuta, sa nu deseneze pe pereti sau sa nu ia cutitul in mana.
2. Poti fi sigur de faptul ca toti colegii tai manca atent si nu vei fi nevoit sa strangi dupa ei ciorba varsata pe jos. Si niciun coleg nu-ti va face PFFFF drept in fata avand ciorba in gura…
3. Daca mergi impreuna cu un coleg in pauza de masa, stii ca el se va imbraca singur si nu va fi nevoie sa canti si sa inventezi diverse joculete, incercand sa introduci fiecare degetel in casuta lui, nu trebuie sa-i pui cu forta pantofii in picioare si nici caciula in cap.
4. Dupa ce ai iesit afara cu colegul, este putin probabil ca el sa se aseze cu hainele noi intr-o baltoaca in semn de protest. Si, chiar daca o face, nu va trebui sa-i speli hainele murdare.
Doua lucruri esentiale pe care doar tatal le poate oferi copiilor. Toti tatii buni trebuie sa le stie
Atenție, mămici! 20 de obiceiuri proaste care te duc la extenuare
5. Daca, printr-o intamplare, mergi cu un coleg la cumparaturi, el nu te va implora sa-i cumperi tot ceea ce vede pe rafturi, promitand ca va fi cuminte si va manca supa de pui si nu va trebui sa inventezi un milion de argumente logice pentru a evita cumpararea unui lucru inutil.
6. In cazul in care colegul a obosit, nu trebuie sa-l duci in brate pana la birou, in timp ce el scanceste si da din maini si din picioare.
7. Nici nu trebuie sa negociezi cu colegul ca sa intre in cladire, pentru ca mai vrea sa stea afara. Niciodata colegul nu va plange si nu se va tavali pe jos pentru ca pauza de masa s-a incheiat si trebuie sa se intoarca la birou.
8. Cel mai probabil, nu ai in preajma niciun coleg care, brusc, la un moment dat, incepe sa planga. Si, chiar daca ar face-o, nu esti obligata sa-l linistesti, chiar daca stii ca nu se va calma singur.
De ce tatii trebuie sa se implice mai mult. Efectele fascinante ale iubirii paterne asupra copiilor
De ce sa-ti inveti copilul tehnica mindfulness
9. La serviciu nu exista conceptul de somn in timpul zilei. Dar chiar daca ar fi, cu siguranta ai dormi si nu ar trebui sa-l culci pe un coleg, leganandu-l si cantandu-i pana cand i se inchid ochii de somn.
10. Nu esti obligat sa aduni din birou toate foile si lucrurile aruncate de colegul tau.
11. Colegul tau nu raspunde „NU” la orice propunere pe care i-o faci.
12. Nu trebuie sa-i amintesti colegului sa mearga la timp la toaleta. Si, presupunand ca s-a intamplat totusi ceva, nu va trebui sa curati tu urmarile incidentului.
13. La birou, nimeni nu-ti va cere ca, pe langa sarcinile de serviciu, sa faci curat in birou si sa pregatesti micul dejun si pranzul pentru toata lumea.
14. Si inca un detaliu important: serviciul este un loc de unde poti pleca ACASA.
Asadar, cui ii este mai usor, barbatului la serviciu sau mamicii acasa?
De fapt, o mama aflata in concediul de crestere a copilului lucreaza 24 ore din 24, fara nicio singura zi libera.
Cu copilul in concediu. 16 sfaturi despre cum pot taticii sa ajute mai bine mamicile
Cum sa motivezi un copil fara recompense. IATA raspunsuri la trei intrebari pe care sigur le ai despre educatia fara recompense
Dezbate Subiectul
Fii primul care ne scrie un comentariu la acest articol