Pe langa dragostea pe care o avem pentru copilul nostru, noi, parintii, mai avem cateva lucruri in comun: folosim pedepsele si recompensele in ideea de a controla comportamentul copilului si de a-l face sa: inceteze un lucru periculos, ori care nu ne convine, sa manance, sa plece din parc, sa nu mai planga atunci cand e lasat la gradinita, sa-si faca temele, sa nu-si mai loveasca fratele.

Curentul actual, insa, recomanda ca parintii sa nu mai foloseasca pedepsele si recompensele in educatia copilului, intrucat copilul nu va invata ce este aceea autodisciplina, iar pe termen lung efectele nu sunt cele asteptate de parinti. Cu toate acestea si cunoscand problemele cu care se confrunta majoritatea parintilor cu adolescenti, este greu sa devii adeptul educatiei fara pedeapsa si recompensa.

Iata cele 9 mituri care te impiedica sa ai o relatie perfecta cu copilul si te forteaza sa folosesti pedepsele

Copilul va fi rasfatat

Sa tii copilul in brate, sa nu-l pedepsesti, sa te joci cu el, sa-l lasi sa decida singur. Sigur va fi un rasfatat! De fapt, copilul are nevoie de atentie si de multa afectiune. Astfel, se simte in siguranta, relaxat, nu are motiv sa tipe, sa sparga pahare, sa arunce cu jucarii pentru a-ti capta atentia. Pentru ca atunci cand nevoile sale afective sunt indeplinite, starea lui de bine nu are de ce sa fie alterata.

Pe pagina urmatoare vezi celelalte 8 convingeri ale parintilor despre pedepse si recompense.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit