7 tehnici care sa te ajute in timpul crizelor de plans isteric (tantrums)
Vara trecuta va povesteam despre prima criza de plans a copilului meu de ce nu am uitat-o si, mai ales, de ce am ajuns sa-i fiu recunoscatoare. Cand s-a intamplat, L. avea 2 ani si 4 luni. Acum, la 3 ani si 3 luni aceste episoade de tantrums (a avut 4 sau 5, dar niciunul la fel de puternice ca primul) sunt acum istorie. De plans inca mai plange, dar nici nu se apropie de un tantrum.
Acum, ca se face 1 an de la cea mai mare criza de plans isteric pe care am experimentat-o, m-am gandit ca ar fi un prilej bun sa reiau subiectul. Cumva, uitasem ca am trecut si prin experienta crizelor de plans isteric. Insa, o intalnire cu o buna prietena, a carei fetita este mult mai mica decat L. mi-a povestit ca a inceput sa se confrunte si ea cu scene de plans tot mai urate. Ceea ce pentru mine este istorie, iata, alte mamici abia experimenteaza.
Tocmai de aceea m-am gandit ca, in completarea celorlalte articole despre tantrums, publicate aici, pe CentruldeParenting.ro, sa mai adaug un altul, cu 7 tehnici utile, in speranta ca, din toate acestea, mamicile vor gasi idei care sa li se potriveasca.
[ad#co-2]Atunci cand copilul are tantrums – iar acestea se intampla destul de des – inevitabil, mama nu are cum sa fie zen si calma. Mama unui copil cu crize dese de plans isteric este si ea, stresata. Este incordata, asteptand sa se declanseze in orice moment. Si tot ceea ce ar putea declansa o criza de plans – aproape totul la un copil mic: somn, foame, galagie, agitatie mare, magazine cu tentatii – este privit de mama cu energie negativa.Despre tantrum. 6 greseli ale parintilor care prelungesc crizele de furie ale copilului
Iar cand mama este stresata, intreaga familie este stresata si agitata. Nimic bun nu se poate intampla intr-un astfel de scenariu.
Astfel, pentru linistea celor mici si a intregii familii, descopera pe pagina urmatoare 7 secrete care sa te ajute in timpul crizelor de plans isteric ale copilului.
- 1
- 2
- 3
- 4
- >Pagina urmatoare:
- »