Destui adulti de astazi care au si ei, la randul lor, copii au fost crescuti in spiritul zicalei ca „bataia e rupta din Rai”. In educatie, dupa cum stim, este esential sa fii consecvent. De aceea, daca te numeri printre parintii care accepta si practica bataia in scop educativ, mergi cu aceasta pedagogie pana la capat, cu consecventa!

Iata, din acest punct de vedere, motivele pentru care parintii ridica mana la copii si cum ar trebui sa faca pentru a fi 100% consecventi in aceasta convingere:

1. Nu asculta.
In acest caz, permite-i si copilului sa te bata, atunci cand refuzi sa-i cumperi o inghetata sau o ciocolata.

10 alternative eficiente la pedepse

„Inceteaza! Ca imediat vine tata si…” cu efectele sale nebanuite

2. E mai mic si trebuie sa te respecte.
Daca acesta este motivul, da-i voie sa-si loveasca fratii mai mici, pisoiul sau hamsterul, atunci cand acestia nu se comporta cu suficient de mult respect.

3. Nu intelege intr-un alt mod.
Nu uita sa fii consecvent: bate-i si pe turistii straini si, desigur, si pe pestii din acvariu, care chiar ca nu inteleg nimic din ce le spui.

4. Te-a facut sa te ingrijorezi.
Cu ocazia asta, da-i vreo doua palme si mamei tale bolnave care a uitat sa-si ia medicamentele la o anumita ora, asa, ca data viitoare sa nu uite sa le ia.

Cel mai mare si cel mai simplu secret al educatiei

Carti Montessori pe care trebuie sa le citesti. Pe care o consideri cea mai buna?

5. Te enerveaza in mod intentionat.
Apropo, ii poti da una dupa ceafa si colegului sau colegei care bea cafea din cana ta sau care mananca ceva oribil de miroase intregul birou.

6. E contraindicat sa-ti retii furia.
Desigur, nu trebuie sa te abtii nici cu seful tau si nici daca iei amenda de la agentul de la Politia Rutiera. E contraindicat s-o faci!

7. Mai bine o palma sincera decat o iertare falsa.
De aceea, dupa ce te certi cu rudele sau cu prietenii, nu accepta niciun compromis. Cel mai bine, adunati-va cu totii intr-o bataie comuna.

6 secrete sa-i ajutam pe copii sa fie responsabili fara sa se simta vinovati

Cele mai importante 5 reguli de care orice copil are nevoie