5 trucuri eficiente cum sa convingi un copil incapatanat

0
Acest dialog este doar cea mai bună soluție

Sfaturi Verificați pentru creșterea copiilor încăpățânați Toți copiii sunt minunați, dulci, frumoși. Dar să recunoaștem, uneori sunt doar încăpățânați.

Și când această încăpățânare (care este tipică celor doi și trei ani, dar care atunci când este gestionabilă nu ar trebui să sperie pentru că este doar o modalitate prin care copiii își testează părinții) devine un obicei nu prea frumos, riscul este ca părinții să se regăsească. fara sa mai stie ce sa faca.

Sfaturi pentru creșterea copiilor încăpățânați

Riscul? Sau cedând mereu, făcându-l pe copil să-și întărească încăpățânarea (obținând mereu ceea ce își dorește, copilul logic nu își va schimba atitudinea); sau ține-te de el și evită să i-o dai de fiecare dată, creând contraste foarte puternice.

Cu toate acestea, există o cale de mijloc. Sfaturi pentru creșterea copiilor încăpățânați: cum să ne comportăm atunci când copiii încăpățânați ne testează continuu

Sfaturi pentru creșterea copiilor încăpățânațiÎn primul rând, să lămurim un lucru: încăpățânarea unui copil reflectă o caracteristică pozitivă a lui, și anume determinarea, încrederea în sine, știind ce își dorește.

  • Deci având în vedere acest lucru, și anume că putem considera aceste comportamente poate obositoare un punct forte, trebuie să găsim un echilibru cu el,
  • o modalitate de a-l educa care să nu-i înjosească hotărârea, ciugulind-o și, prin urmare, riscând să o anulăm, dar care nu să nu aducă același lucru pentru a-l face să devină egoist, concentrat doar pe sine sau prea încăpățânat.

Un exemplu concret?

Primul lucru de făcut este deci să începem să ne uităm la copilul nostru „încăpăţânat”, exaltând ceea ce este el, şi anume hotărât, hotărât, sigur; sau puternic, încrezător, energic, entuziast.

Privind mai pozitiv ne va face și noi mai pozitivi, iar el o va percepe, încet. După aceea, luând măsurile de precauție și atitudinile potrivite, și el va înțelege cum să se comporte cel mai bine, calibrându-și hotărârea.

  • În primul rând, trebuie să încercăm să înțelegem exact de unde vine această încăpățânare, această hotărâre de a cere ceva.
  • Dacă acest lucru este „de prisos”, adică secundar, atunci nu este nicio problemă; dacă, pe de altă parte, cererile apar din nevoi mai profunde de legătură, intimitate sau o nevoie de securitate, atunci în primul rând se lucrează la asta.

Acestea fiind spuse, așa cum am menționat, copiii mici tind adesea să fie încăpățânați și să nu asculte, mai ales pentru a testa limitele părinților lor.

Lată de ce, uneori, a spune „nu” este util și potrivit

Toate acestea, întotdeauna, cu bunătate și prin dialog: deci să evităm să spunem prea multe „nu” doar pentru a-l spune, dar să începem prin a ne plasa în fața copilului. explicându-ne limitele, regulile noastre, implicându-l și făcându-l să înțeleagă de ce, mai degrabă decât să arunce „nu” într-un mod simplu și simplu.

Cu toate acestea, odată definite, aceste limite (mai ales dacă nu erau acolo înainte și, prin urmare, copilul avea voie să facă totul) ar putea provoca plâns și țipăt. Este normal, pentru că prin această atitudine copilul își arată frustrarea, că nu se simte confortabil cu ceva, că nu înțelege.

  • Așa că să acceptăm pentru o clipă aceste lacrimi și să nu încercăm să le stingem impunând să nu plângă sau distrăgând copilul cu altceva.
  • Mai degrabă, să-l consolem, să vorbim cu el, să-l lăsăm să vorbească, și în felul acesta va înțelege și el că viața nu este întotdeauna simplă sau așa cum ne dorim, ci că după ce reflectăm putem merge mai departe, căutând o altă cale.

Acest dialog este doar cea mai bună soluție

Acest dialog este doar cea mai bună soluțieSe recomanda intotdeauna, dar mai ales la acesti copii hotarati si incapatanati. De ce? Pentru că copiii, în general și mai ales în acest caz, au adesea nevoie să se simtă implicați, dar mai ales să se simtă independenți, să simtă că alegerile lor sunt personale și nu dictate de părinți.

  1. De aceea dialogul este important: atunci când punem limite, vorbim despre asta cu copilul, îi cerem o soluție, acționăm împreună cu el, cerând mai degrabă decât impunând ordine.
  2. Încet-încet copilul va înțelege că gândurile lui sunt importante, dar mai presus de toate că este independent (oricât de mult: totul este întotdeauna calibrat în funcție de vârstă, desigur), și că părinții îl ascultă.
  3. Ceea ce este deci important.

De câte ori s-a întâmplat ca copilul tău să-și dorească doar acea mâncare care nu este acum pe masă? „Nu mănânc supă, vreau paste”.Există trei variante: să-l obligi să mănânce supă fără explicații; să aprind aragazul și să-l facă fericit, chiar să amâne cina; sau să găsești un punct de întâlnire.