5 lucruri care repara relatia cu copilul dupa un conflict major
[ad#co-2]3. Elimina din limbajul tau elementele care fac ca cel mic sa se simta respins si neacceptat. Asta inseamna sa nu mai dai ordine, comenzi, sa nu-l judeci, sa nu-l critici, sa nu-l certi, sa nu-i tii predici moralizatoare, sa nu-l ameninti, sa nu-l acuzi, sa nu-l etichetezi etc. Parintii care au reusit sa scoata aceste lucruri din dialogul lor cu copiii au observat o imbunatatire brusca a relatiei.
4. Renunta la anumite asteptari pe care le ai de la copil. Poate ca iti doresti ca baietelul de 3 ani sa inteleaga, fiind mai mare, faptul ca in familie a mai aparut un bebelus care are nevoie de mai multa grija si atentie. Dar este doar un copil de 3 ani care s-a trezit brusc intr-o situatie total necunoscuta in care nu stie cum sa reactioneze. Nu te astepta sa se comporte ca un adult. In schimb, il poti ajuta sa depaseasca mai usor aceasta perioada. Am prezentat intr-un alt articol mai multe idei prin care il poti atrage pe fratele mai mare sa se implice si sa se „imprieteneasca” cu bebelusul.
Elimina tensiunile din relatia cu copilul. 10 cuvinte salvatoare
Atenție, mămici! 20 de obiceiuri proaste care te duc la extenuare
5. Intra in lumea copilului tau. Pentru cateva secunde, pune-te „in papucii” copilului atunci cand simti ca te enervezi. Si observa cum arata lumea pe care o vede el? Cum o vede pe mama lui in acele momente? Ce stie? Ce asteptari are? Astfel, iti vei intelege mai bine copilul si poate ca vei simti care sunt reactiile de care are nevoie cel mic pentru a fi mai calm si mai cooperant.
Astfel, chiar daca sunt momente in care relatia cu copilul are de suferit, poti avea certitudinea ca relatia poate fi vindecata atunci cand parintii incep sa aiba mai multa grija de ei insisi si de odihna lor, cand aleg sa dedice mai mult timp de calitate copilului, cand elimina din limbaj exprimarile care ii fac pe copii sa nu se simta iubiti si acceptati, cand renunta la asteptarile exagerate si cand chiar fac pasi pentru a intelege ce simte copilul.
Cand tu castigi, copilul pierde. 13 metode cum sa eviti lupta pentru putere la tine acasa
Modalitatea simpla prin care ne putem face copilul fericit
Acum, ca stii cateva lucruri care ajuta la reabilitarea relatiei cu copilul dupa un conflict major, poti incepe cu cel mai mic pas: sa-ti acorzi o ora in plus de somn sau 30 de minute pe zi de relaxare. Va face o mare diferenta in felul in care comunici cu copilul.
Spune intr-un comentariu ce faci pentru a restabili increderea in relatia cu copilul tau dupa un moment de tensiune.
[ad#co-3]
Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!