Activitatile Montessori incurajeaza copilul sa fie independenti, iar accentul este pus pe interventie redusa a adultilor astfel incat copiii sa-si poata exprima si dezvolta talentele native. Copilul invata totul prin joc. Astfel, daca stii cum sa ii ghidezi pasii si sa ii oferi cele mai interesante si educative jocuri, rezultatele vor fi uimitoare.

Aceste idei pe care ti le vom prezenta contribuie la stimularea creativitatii, imaginatiei si la dezvoltarea abilitatilor lingvistice ale micutilor. Accesoriul principal sunt aceste 16 sticlute simpatice, de la Danonino. Cum toamna aceasta Danonino a lansat Povestea Mea Cu Dino, ne-am gandit cum sa folosim aceste sticlute simpatice si in joc. Daca ai un copil mai mare, va fi usor sa creati impreuna o poveste in care sa folositi personajele. Daca ai un copil mai mic, atunci aceste idei de jocuri Montessori iti pot fi de ajutor.

Fiecare dintre cele 16 personaje Dino (astronautul, piratul, dino-preistoricul, supereroul, vrajitorul, pilotul de curse, cavalerul etc) poate fi folosit cu succes in aceste activitati Montessori:
1. Sticluta senzoriala. Ai nevoie de sticlute Danonino si de cativa nasturi, de boabe (de naut, porumb, boabe de fasole) bilute din hartie, carlige mici, paste etc. Umple mai multe sticlute Danonino cu aceste accesorii, in diferite cantitati. Lasa copilul sa agite sticlutele, sa asculte zgomotul. Apoi, desfa-i capacul si lasa-l sa descopere continutul. Incurajeaza-l sa observe culorile, textura, marimea, greutatea sticlutei etc.
2. Activitati de transfer. Ai nevoie de doua sticlute Danonino, un recipient mare si de nasturi de doua culori (sau poti folosi doua accesorii diferite, cum ar fi pastele si boabele de porumb). Amesteca toate accesoriile tale in bolul cel mare. Apoi, cu o penseta mare sau cu degetelele sa puna porumbul si pastele fiecare intr-o sticluta Danonino.
3. Pictura. Incurajeaza copilul sa picteze. Desenul si pictura sunt foarte importante in dezvoltarea imaginatiei copilului. Sticluta Danonino este un suport foarte bun pentru creioane si pentru pensule.
4. Turnuri. Pune sticlute Danonino unele peste altele, pentru a forma un turn. Aceasta activitate incurajeaza dezvoltarea abilitatilor motrice, coordonarea miscarilor, aprecierea distantei, finetea miscarilor.
5. Role-play. Foloseste cele 16 personaje de pe sticlutele Danonino pentru a realiza povesti.

Sticlute-Danonino

Noua colectie de iaurturi Danonino vine cu 16 sticlute personaje si tot atatea povesti in care copiii sunt protagonisti: roboti, cavaleri, astronauti si multe alte personaje. Produsele Danonino – branzica, iaurtul si iaurtul de baut, toate cu piure de fructe, au un continut semnificativ de nutrienti esentiali (proteine, calciu, vitamina D) importanti pentru crestere, fiind o varianta recomandabila de inlocuire a dulciurilor concentrate si bauturilor cu zahar, consumate de obicei ca desert sau gustare. Alimentatia sanatoasa si jocul ii ajuta pe copii sa se dezvolte la nivel fizic, cognitiv, dar si emotional.


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretiere ale acestei publicatii. Suntem siguri ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!