Zilele trec, timpul zboara si grijile cotidiene par sa ne consume toata energia. Seara, abia asteptam sa adoarma cei mici sa facem ce mai avem de facut si sa ne putem odihni si noi pentru a o lua de la capat in ziua urmatoare.

In toata aceasta rutina si graba, uneori uitam sa ne mai gandim ca cel mic creste, ca se gandeste mereu la cate ceva, ca are vise si dorinte marete. In special cand vorbim despre copiii care au inceput scoala, care sunt deja intr-o mare masura independenti si care sunt in plin proces de formare si rafinare a personalitatii.

In acest articol vom vorbi despre o solutie pentru a rupe acest cerc al rutinei care are drept rezultat final o lipsa de comunicare sau cel mult o comunicare superficiala dintre parinti si copii.

Cum sa cresti un copil rezistent emotional. 20 de tehnici simple si de efect

20 de moduri simple de a-ti construi o relatie apropiata cu copilul

Solutia pentru a restabili comunicarea cu copilul este simpla si nici macar nu tebuie sa o aplici zi de zi. Totusi, daca ai putea sa-ti faci un obicei din asta, ti-ai asigura o comunicare permanenta cu cel mic si vei sti mereu ce isi doreste, ce i se intampla, ce emotii si trairi are.

Asadar, inainte de a-i spune copilului tau „Noapte buna”, stinge lumina, stai langa el si pune-i una sau cel mult doua dintre cele 40 de intrebari prezentate mai jos. Fiecare dintre aceste intrebari de pus sub perna implica un amestec de secret, sinceritate si creativitate. Desigur, dupa ce le citesti, cu siguranta iti vor veni multe alte idei pe care le poti pune in practica pe parcursul timpului.

Emotiile copiilor. 5 tehnici pe care sa le aplici pentru a-ti ajuta copilul sa-si controleze emotiile

Cum sa motivezi un copil fara recompense. IATA raspunsuri la trei intrebari pe care sigur le ai despre educatia fara recompense

1. La ce anume iti place sa visezi?

2. Care este cea mai frumoasa amintire de anul trecut?

3. Cine este eroul tau preferat si de ce?

4. Cum ai descrie familia ta?

5. Ce lucruri crezi ca faci cel mai bine si de care te mandresti?

10 lucruri mici pe care sa le faci zilnic pentru a avea un copil fericit

Psiholog american: “Pedeapsa este eficienta, daca este CORECT aplicata”. Un subiect delicat, ce poate ajuta unii parinti

6. Daca ai putea sa schimbi ceva la tine, ce ai schimba?

7. Cine este cea mai buna persoana din anturajul tau? De ce?

8. Ce apreciezi cel mai mult la prietena ta/prietenul tau?

9. Daca ar fi sa alegi un singur lucru pe care sa stii sa-l faci foarte bine, care ar fi acela?

10. Daca ai fi un animal, cine ai fi? De ce?

Vezi pe pagina urmatoare si celelalte 30 de intrebari pe care sa i le pui copilului inainte de culcare pentru a construi o relatie sincera si apropiata cu el.