11. Un furtun mic sectionat in doua pe lungime poate deveni un „tobogan” pentru margele. Copilul pune o margea si urmareste cum si cat de repede ajunge intr-un vas. Lasa-l sa observe cum se misca margelele in functie de unghiul „toboganului” in raport cu masa.

 

12. Lucrul cu foile de hartie, Origami presupune dezvoltarea motricitatii fine. De asemenea, Origami stimuleaza imaginatia si gandirea spatiala, dezvolta creativitatea.

 

13. Pungi cu greutati de 1, 2 sau 3 kg, in functie de varsta si greutatea copilului, legate cu o funie. Ridicandu-le si miscandu-se cu ele, copilul isi va dezvolta forta si rezistenta mainilor, precum si motricitatea grosiera.

Micul artist plin de imaginație. Metoda Montessori de a-l împrieteni pe copil cu arta

Cel mai mare si cel mai simplu secret al educatiei

14. Orice margele sau figurine, jucarii mici cu gaura pot fi folosite pentru a fi insirate pe o ata.

 

15. Cuiele din lemn pot fi batute cu un ciocanel in plastilina sau in lut moale.

 

16. Un borcan cu un mic orificiu in capac, prin care pot fi introduse dopuri, margele, bilute, nasturi, monede etc.

 

17. Pungute cu boabe de fasole, naut, graunte etc. Pot fi mutate cu o lingura dintr-un vas in altul sau pot fi sortate. De asemenea, poti ascunde jucarii mici in fiecare punguta, pe care copilul trebuie sa le gaseasca.

Provocarea de a creste o fata puternica si independenta

Top 14 sfaturi pe care orice tatic ar trebui sa le stie

18. Copiii mai mari pot fi implicati intr-o activitate cu ace pentru birou cu gamalie mare colorata care sa fie infipte in polistiren.

 

19. Pune intr-o forma pentru gheata margele sau chiar fructe mici (cirese, visine, zmeura, mure etc.), pe care copilul trebuie sa le ia cu penseta. Micutii de pana la un an le vor lua cu degetele.

 

20. Cand copilul sta in scaunul de masa, toarna-i pe masuta faina pe care sa „deseneze” cu degetele, cu un bat sau cu o pensula.

Vezi pe urmatoarea pagina ultimele 10 de activitati Montessori din aceasta lista.