Simti ca relatia ta de cuplu este cea la care ai visat?

Daca raspunsul este „Da”, te poti considera o persoana aleasa si fericita si poti sa nu mai continui sa citesti acest articol, pentru ca traiesti implinirea pe plan personal.

Insa, daca raspunsul este negativ, pregateste-te sa afli cateva lucruri surprinzatoare. Stii si tu probabil ca o relatie fericita nu rezista mult timp daca nu este intretinuta prin iubire, atentie, grija si comunicare, – ca sa numim doar cateva dintre conditiile de baza ale fericirii in relatia de cuplu. Insa, poate ca simti ca faci toate aceste lucruri si mai mult de atat, insa nu va mai intelegeti la fel de bine ca la inceputul relatiei sau poate chiar aveti frecvent situatii de conflict.

Astazi vom vorbi despre 3 lucruri care, aparent, nu au nicio legatura cu relatia de cuplu, insa care pot fi cruciale pentru evolutia acesteia spre bine sau spre rau.

1. Starea ta interioara. Daca te simti lipsita de energie, fara vlaga si fara inspiratie, este cazul sa iei masuri urgente. Aparent, tu esti tu si relatia este altceva. In realitate, tu si partenerul tau creati si re-creati relatia in fiecare zi si in fiecare clipa. Cand starea ta interioara este negativa, si contributia ta la relatie va fi la fel. Partenerul va simti acest val de iritare, suparare sau alta manifestare a acestei stari si poate avea reactii precum: respingere, dorinta de izolare, opozitie, reprosuri, critici etc.

2. Ce faci in timp ce vorbiti. Cu trecerea timpului, pe masura ce se indeparteaza de momentul in care si-au spus „DA” in fata altarului, oamenii au tendinta sa devina din ce in ce mai neglijenti referitor la comunicarea verbala si nonverbala cu partenerul. Astfel ca li se pare normal sa se uite pe Facebook pe ecranul smartphone-ului sau sa se joace un joculet in timp ce partenerul ii vorbeste. Ceea ce uitam de multe ori este ca acesta nu este un timp de calitate si ca o discutie de doar 10 minute, dar in care sotii sunt prezenti cu toata atentia si se privesc in ochi, conteaza mai mult decat ore intregi de „aruncare de vorbe” printre crampee de Facebook, emisiuni la TV, ingrijitul copilului etc.

 3. Lipsa increderii in sine. Intr-adevar, este o provocare pur personala si, la inceputul relatiei, s-ar putea sa treaca neobservata sau sa nu conteze. Insa, pe masura ce relatia creste si se adanceste, aceste tipare de gandire o vor influenta, iar comportamentul tau va genera o reactie din partea partenerului care sa-ti justifice aceasta lipsa de incredere. Este un cerc vicios din care se iese mai greu.

Pe langa aceste 3 lucruri, sunt multe alte aspecte care influenteaza mai mult sau mai putin fericirea si armonia din casnicie. Pe unele le stii cu siguranta, poate pe unele chiar le aplici, in timp ce pe altele poate ca le-ai uitat sau sunt lucruri care abia asteapta sa ti se reveleze pentru a te ajuta sa aduci in relatia de cuplu un suflu nou de culoare si magie.

Poate ca vrei o schimbare in bine, dar nu stii clar de unde sa incepi. Noi iti suntem alaturi si te invitam sa participi la Maratonul online „Reconstruim armonia in casnicie”, organizat de Centrul de Parenting, care va dura 4 saptamani, incepand cu 6 iulie. Vei indeplini misiuni pentru dezvoltarea ta personala, misiuni legate de comunicarea verbala cu sotul, de schimbarile exterioare care ar fi binevenite si multe altele – in total 24 de misiuni pe care le vei indeplini alaturi de alte femei care, asemeni tie, sunt gata sa lupte pentru a readuce armonia in casnicie.

Mai multe detalii AICI.

IMPORTANT! Nu risti nimic! Daca indeplinesti misiunile in termenul alocat si nu observi nici macar o singura schimbare, vei primi inapoi contravaloarea Maratonului.