3 cuvinte care opresc instant un copil care nu asculta

0
Uneori îi este foarte greu

De Zelia Pastore – 15.02.2023 detalii  – Scrie-ne copiii-care-nu-ascultă Sursa: ShutterstockÎncepeți să ne ascultați mai întâi părinții și folosiți fraze care pot ajuta procesul: iată toate sfaturile pedagogistului Laura Mazzarelli

În acest articol Cum să educ copiii care nu ascultă De ce copilul meu nu ascultă? Ce să faci când copilul tău nu ascultă 8 fraze pe care să le folosești când copilul tău nu ascultă.

Cum să educ copiii care nu ascultă: frazele de folosit

Cum să educ copiii care nu ascultă Mulți părinți se plâng că copiii lor nu ascultă. Și poate, pentru a contracara această tendință, ei pun în aplicare metode disciplinare tradiționale, cum ar fi țipetele și pedeapsa.

Există strategii mai bune pentru a-ți determina copiii să te asculte? Iată 10 fraze sugerate de pedagogista Laura Mazzarelli, co-autoarea cărții „În loc să spui… Încearcă să spui. Cuvinte pentru a educa copiii cu fermitate iubitoare” (Mondadori, 2019).

  1. Citeste si:Eticheta copiilor: 40 de reguli pentru o bună educație
  2. Este o preocupare destul de comună a părinților că copilul tău nu va asculta, dar nu este un comportament rău în sine.
  3. Își construiește propria identitate

De ce copilul meu nu ascultă?

„În primul rând – începe expertul – trebuie să ne dăm seama că copilul este o ființă umană în evoluție, care își construiește propria identitate: este deci normal să se ciocnească cu adulții de referință și cu regulile, pentru că vrea să vadă. ce marja de manevra are.

  • De ce copilul meu nu ascultăPe scurt, nu este vorba că copilul nu ne ascultă întotdeauna din lipsă de disciplină sau pentru a face contrariul, ci pentru a concura cu ceilalți».
  • Copiii nu își sfidează întotdeauna părinții, dar uneori au dorințe autentice care le îngreunează foarte mult să asculte cererile părinților.

„Părinții simt adesea că ei sunt autoritatea și că orice spun ei ar trebui ascultat. Totuși, dacă ar învăța să-și asculte copiii, și-ar da seama că uneori ceea ce le cer nu este prioritatea în acel moment în raport cu nevoile lor și copilul cu greu va putea să o respecte”.

Este important să înțelegeți ce nevoi și necesități îl mută și să facă cererile potrivite. Structura lui mentală este diferită

Uneori îi este foarte greu

Este important să dezvolți un limbaj eficient, astfel încât copilul să poată asculta și înțelege situațiile:

Uneori îi este foarte greu«De exemplu, expresia „O vom face mai târziu” are sens atunci când este spusă unui adult, dar nu și unui copil care încă nu știe timpul; atunci încă învață să controleze instinctele, ceea ce îi face mai dificil să reziste ispitelor și să aștepte; sau din nou, capacitatea sa de a evalua riscurile nu este completă».

Vrei ca copilul tau sa te asculte? „Creați o relație bună cu el”, sugerează Mazzarelli.Ascultă-l

  • «Pentru a fi ascultat, trebuie să știi să asculți, altfel relația cu copilul tău ar trece doar prin impunere.
  • Cu ascultarea reciprocă în schimb trece ideea nu că ai nevoie de el să te asculte, ci că te urmărește destul de senin în virtutea unei relații care îl face să se simtă înțeles și primit în nevoile lui.
  • O relație bună de încredere creează un cerc virtuos care te scutește de a fi nevoit să lupți pentru orice”.Stabiliți priorități

Întrebați-vă ce vreți cu adevărat să audă: „Nu vă puteți petrece tot timpul dând ordine și fiind jandarmi.

Ce să faci când copilul tău nu ascultă

Prin urmare, fixează mizele asupra cărora să fii intransigent și în rest pune relația cu copilul tău pe primul loc. Doar a fi asertiv nu construiește relația.”8 fraze de folosit atunci când copilul nu ascultă1- „Hai să o facem împreună”

A nu fi mereu impunător înseamnă a reduce cât mai mult folosirea imperativului: «Dacă ne-ar face cineva, nu ne-am simți într-o relație liberă și nu am vrea să ascultăm această comandă.

  • În schimb, să învățăm să folosim pluralul, „să o facem împreună”, „O voi face și cu tine”».
  • Desigur, există reguli care „se aplică” doar copiilor, precum ora de culcare: „În acest caz, important este să nu rostești expresia obișnuită

„Adulții pot și tu nu”, ci să o însoțești pe amândouă cu o rutină. care ajută la procesarea frustrării („când te-ai spălat pe dinți, sună-mă ca să putem citi o poveste înainte de culcare”) și încurajări („Sunt sigur că poți să o faci singur, nu o pot face cu tine acum , dar când ai terminat vin să văd”). Relația este întotdeauna cea care îl ajută pe copil să trăiască senin ceea ce poate sau nu”.