20 de moduri in care poti sa calmezi rapid un copil agitat
Despre ce vorbim cu copiii. 50 de intrebari pentru o discutie de suflet cu cei mici
10 lucruri pe care ai fi vrut sa le stii inainte sa ai un copil
12. Arunca in sus un servetel sau o frunza. Spune-i copilului ca, atata timp cat servetelul/frunza este in cadere, trebuie sa razi cat mai tare. Dar, dupa ce a cazut jos, trebuie sa taca toata lumea.
13. Unii parinti ii invata pe copii de mici ca, atunci cand isi desfac larg bratele, este semnul unei imbratisari, si cei mici alearga la parinte pentru o imbratisare. Daca se va simti bine cu aceste imbratisari, in jurul varstei de 3-5 ani se va forma un obicei frumos. Desfa-ti bratele si, cand copilul va alerga spre tine, imbratiseaza-l si tine-l imbratisat pentru cateva secunde.
14. Propune-i copilului sa alerge sau sa sara si in acelasi timp sa faca o anumita miscare: sa tina lipite degetele aratatoare sau sa invarta o mana.
15. Pune intr-o punguta de dimensiunea unei palme 3-4 linguri de nisip sau de grau. Propune-i copilului sa alerge, sa sara si sa faca ce vrea cu conditia sa tina acea punga pe cap. Ofera-i un premiu daca va reusi sa faca acest lucru timp de cateva minute.
16. Jocul „Capitanul si corabia”. Capitanul da comenzi: „La dreapta!”, „La stanga!”, „Inainte!”, iar corabia il urmeaza cu strictete. Copilul isi poate alege oricare dintre roluri.
Programul complet al activităților tale cu copilul de 1-3 ani (toddler)
Leadership pentru copii. 8 tehnici prin care ii poti invata sa devina lideri
17. Cand copilul fuge prin apartament, aseaza-te in calea lui sau prinde-l si, pentru a-i da drumul, roaga-l sa-ti raspunda la o intrebare care necesita concentrare. De exemplu, il poti ruga sa-ti spuna un animal care traieste in mare, cate geamuri sunt in casa sau 5 cuvinte care incep cu litera „A”.
18. Roaga-l pe copil sa stea pe vine si sa-si imagineze ca este o minge. Pune-i usor mana pe crestet, iar el trebuie sa sara ca o minge. Atinge-l mai repede si mai lent, iar copilul trebuie sa sara in functie de ritmul ales de tine.
19. Roaga-l pe copilul care alearga prin casa sa faca ceva concret: sa sara in sus de 3 ori, sa fuga spre bucatarie si inapoi de 2 ori, sa sara de 3 ori de pe canapea. Este important ca micutul sa numere actiunile.
[ad#co-2]20. Roaga-l pe copil sa imite ce spui si ce faci. Incepe sa faci miscari bruste si sa spui ceva cu voce tare, apoi treptat treci la miscari mai lente si la o voce mai inceata.
Aceste solutii il ajuta pe copil sa se linisteasca mai repede si, de asemenea, il invata sa-si gestioneze comportamentul si miscarile. Insa, nu uita ca cel mai important lucru este ca parintele sa-si pastreze calmul si autocontrolul.
Orbi la nevoile copilului: „Nu-i place nimic si nu vrea sa faca nimic!”
Cum scoti noroiul, creionul, lipiciul, plastilina, sucul si alte 5 pete de care nu poti scapa daca ai copil
Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!