10. Prizele si intrerupatoarele electrice trebuie sa fie amplasate suficient de sus astfel incat copiii sa nu le poata atinge si trebuie sa fie protejate.

11. Spatiul sanitar trebuie dotat cu o cadita cu scurgere la reteaua de canalizare pentru maxim 10 copii si un dus flexibil (mobil) pentru maxim 10 copii.

12. Chiuvetele trebuie amplasate la o inaltime de 45 cm fata de podea pentru copiii in varsta de 3-4 ani, 50 cm pentru copiii in varsta de 4-5 ani si 55 cm pentru copiii in varsta de 5-6 ani.

Ce faci cand “Da, vreau sa merg la gradinita!” se transforma intr-un drum al lacrimilor si tristetii

Inteligenta copiilor, legata de miscarile mainilor. Jocuri pentru dezvoltarea motricitatii fine

13. Referitor la mobilier, mesele si bancile vor avea dimensiuni corespunzatoare inaltimii elevilor, tipurile de mobilier vor fi avizate de Ministerul Sanatatii, iar in salile de clasa, scaunele vor fi prevazute cu spatar.

14. In domeniul protectiei consumatorilor in gradinite, dormitoarele trebuie sa asigure un cubaj de aer de cel putin 6 mc/copil.

15. De asemenea, bucatariile trebuie dotate cu aparat de cantarire folosit la masurarea materiilor prime si auxiliare, necesare la prepararea mancarurilor servite copiilor.

16. Lista cu meniul servit in ziua curenta trebuie sa fie completa. Neinformarea completa a parintilor cu privire la ingredientele cu potential alergen continute in preparatele culinare se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Jucarii care dezvolta copilul si jucarii care il limiteaza. Ce jucarii le cumparam copiilor?

Leadership pentru copii. 8 tehnici prin care ii poti invata sa devina lideri

17. Daca vorbim despre securitatea vietii private, gradinitele nu pot publica imagini cu copiii pe retelele de socializare, daca nu au acordul expres si inscris al parintilor.

18. In ceea ce priveste inregistrarile video realizate de camerele de supraveghere, durata de stocare a datelor obtinute prin intermediul sistemului de supraveghere video trebuie sa fie proportionala cu scopul pentru care se prelucreaza datele, dar nu mai mare de 30 de zile, cu exceptia situatiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.

Reprezentantii institutiilor de invatamant trebuie sa devina responsabili pentru cresterea adultilor de maine, iar parintii trebuie sa participe la viata gradinitei si la toate activitatile si manifestarile in care aceasta se implica, spune Cristian Deca, legal advisor la Decalex Legal Solutions.

Descarca ebook-ul de 98 de pagini dedicat adaptarii copilului la gradinita

ebook parenting adaptarea la gradinita

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit