Ana Batca

Cofondator la Centrul de Parenting
Buna! Sunt Ana Batca, jumatatea Centrului de Parenting. Sunt coach, NLP Practitioner si trainer autorizat de Ministerul Muncii si mama unui baietel nascut in 2013. Absolventa a Facultatii de Jurnalism, am adus aici cei 12 ani de experienta in presa nationala, specializare in domeniul Economic-Financiar, experta in finante personale. Iata articolul meu de astazi:

7. Trimite-i prin posta copilului o scrisoare cu un cupon amuzant, de exemplu, pentru o vizita impreuna la cafenea sau la inghetata.

8. Construieste o casuta din mobila si plapuma, pune o veioza inauntru si organizati o seara fermecata a povestilor. Citeste-i povestile preferate sau inventati povesti noi, in timp ce stati la un pahar de lapte, suc, ceai si savurati biscuitii preferati.

9. Permite-i o exceptie: sa nu mearga la culcare imediat, ci sa vedeti impreuna un film interesant in pijamale.

Cel mai mare si cel mai simplu secret al educatiei

Ce isi va aminti copilul tau? Iata cum construim amintiri frumoase

10. Pregateste-i o gustare deosebita pentru scoala, ceva foarte foarte gustos pe care sa-l descopere la scoala!

11. Bucura-te sincer cand copilul vine de la scoala. Lasa tot ce faci pentru moment si ocupa-te de el.

12. Fa o lista cu dorintele copilului si incepe sa i le realizezi. Puteti face o lista lunara cu locurile unde vrea sa mearga si ce vrea sa faca.

13. Mergeti impreuna la magazin, cumparati ingredientele necesare pentru o prajitura sau un tort si pregatiti-l impreuna. La final, savurati-l impreuna cu intreaga familie.

14 sfaturi cum sa cresti un copil fericit

De ce să nu-ți înveți copilul să împartă cu alții

14. Compune-i o poezie potrivita lui sau numelui lui, copiaz-o pe o foaie de hartie deosebita si pune-i-o sub perna.

15. Fa impreuna cu cel mic un cufar cu comori dintr-o cutie de pantofi si umpleti-o cu „bogatii” (dulciuri, diverse obiecte mici). Ascunde cufarul cu comori si deseneaza o harta cu indicii care sa-l ajute pe copil sa-l gaseasca.

16. Ia-ti o zi libera de la serviciu, de la obligatiile domestice, de la telefonul mobil, internet si televizor si concentreaza-te 100% pe copil, fii acolo pentru el.

De ce este atât de important jocul în dezvoltarea copilului mic

Regulile părinților bine educați