Mitul 4. Dorinta de a lucra inseamna un atasament mai redus fata de copil si o daruire mai putina acestuia.

Unele femei realizeaza ca trebuie sa continue sa lucreze pentru a putea avea grija de copil si pentru a-i oferi cat mai multe. De asemenea, multe femei se simt mai implinite atunci cand au si alte activitati in afara casei, altele decat cele dedicate copilului si familiei.

Pana la urma, o mama fericita inseamna un copil fericit. Degeaba alege mama sa stea acasa cu copilul 24 de ore / zi, 7 zile din 7, daca aceasta alegere o face sa se simta nefericita, neimplinita si sa ajunga sa dea vina pe copil / sot pentru nefericirea ei. Timpul de calitate cu familia nu se raporteaza la cantitate, ci la calitate. Sa blamezi o mama care alege sa lucreze este la fel de periculos ca blamarea unei mame care alege sa stea acasa.

Mitul 5. Dorinta de a sta acasa cu copilul inseamna mai putina motivatie, simt al competitiei si inteligenta.

Puterea de a alege este, inca, o valoare a societatii si ne place sa o avem. Insa, decizia mamelor de a sta acasa cu copiii ramane blamata si este asociata cu lipsa motivatiei si a simtului competitiv.

Fie ca vorbim despre mitul 4 sau despre mitul 5, trebuie acordata incredere mamei! Instinctul si decizia acesteia sunt cele care vor modela copilul si doar ea stie exact motivul pentru care alege o varianta sau alta.

Mitul 6. Viata prezentata in filmele romantice si reclame este ceea ce ar trebui sa se intample in orice familie.

Adevarul este ca “realitatea” prezentata consumatorilor de reclame si filme NU EXISTA! Si, cu cat ne lasam mai mult pacalite ca putem atinge aceste obiective, cu atat mai mare va fi dezamagirea cand vom constata ca, de fapt, lucrurile nu sunt asa. Viata nu este ordonata, rufele nu ies calcate din masina de spalat, copiii nu sunt mereu ascultatori, nu avem mereu parte de frumusete, de liniste sau de energie pentru nopti nebune cu partenerul, dupa ce copiii s-au culcat.

Da, ne dorim o viata cu putin stres si cu mai multe lucruri care sa se desfasoare usor si fara bataie de cap. Tocmai de aceea ne lasam prinsi in povesti si scenarii. Insa, cu cat suntem mai captivate de aceasta imagine, cu atat suntem mai predispuse sa cadem prada imaginii familiei perfecte, care nu exista.

Mitul 7. Ne privam copiii de fiecare data cand investim in noi: un pantof bun, un curs de parenting sau de dezvoltare personala, chiar si o vacanta in doi.

Obiectivul nostru este sa invatam, mai intai, sa avem grija de noi si abia apoi sa invatam cum sa avem grija de altii. venirea pe lume a unui copil nu inseamna sa ne neglijam, sa uitam de noi, sa ne inchidem orice dorinta de dezvoltare personala, sa uitam de dorintele si de lucrurile care ne fac fericite. Din punct de vedere financiar, a directiona o parte din bani pentru tine este, pana la urma, o investitie, nu un moft! 

Atunci cand iti ignori nevoile, nu faci decat sa deschizi usa resentimentelor si senzatiei ca te sacrifici continuu, fara sa primesti ceva la schimb.

Mitul 8. Vina este pretul…
(citeste pe pagina 3 ultimele sase mituri)

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit