La un moment, dat va veni si vremea cand vom fi nevoiti sa ne lasam copiii sa se descurce si singuri, sa ia decizii bazate pe propria gandire, sa invete sa se bazeze pe ei insisi, fara a astepta aprobarea parintilor, sa isi construiasca relatii sanatoase cu alte persoane etc.

Nu vom putea sa ii avem sub aripa noastra in fiecare minut, deoarece fie vor deveni tematori in fata provocarilor lumii exterioare, fie se vor revolta impotriva felului nostru de a-i fi ocrotit si vor deveni niste rebeli.

Nu va fi usor sa ii ajutam sa devina adulti increzatori, independenti si curajosi, care sa aiba abilitatile de a tine piept provocarilor vietii reale. Va fi nevoie sa stim cand este momentul oportun in care sa intervenim, sa existe un echilibru intre a ne asuma riscuri si a fi precauti.

Specialistii ne recomanda urmatoarele sfaturi pentru a creste copii curajosi, capabili sa infrunte provocarile vietii, dar, in acelasi timp sa fie capabili de a discerne (de a judeca lucrurile limpede si cu precizie).

Cu cat mai devreme, cu atat mai bine – copiii ar trebui incurajati de mici sa fie curiosi, sa descopere lumea care ii inconjoara, dar, in acelasi timp sa ii invatam despre siguranta, sa fim fermi atunci cand este spre binele lor.

Competitivitatea sanatoasa la copii. Ce ar trebui sa faca toti parintii pentru a-si ajuta copiii sa reuseasca inteligent

Securizarea casei si a mediului in care creste copilul – nu putem fi mereu cu ochii pe ei, asa ca suntem nevoiti sa eliminam lucrurile care le pot cauza si dauna sanatatii.

Sa cunoastem etapele de crestere ale copilului – sa fim informati cu ceea ce ar trebui sa faca, sa spuna un copil la varsta de doi ani, ce activitati ar fi potrivite pentru un copil de sapte ani etc. Fiind bine informati vom putea sa luam deciziile adecvate si potrivite varstei copilului nostru.

Sa le spunem povesti – pentru a le arata si invata ceea ce dorim putem face apel la povesti sau la exemple, care sa evidentieze ce se poate intampla daca….

Top carti pentru copii. Cele mai bune si mai ieftine carti pentru copii intre 2 – 5 ani

Sa le explicam – de cele mai multe ori copiii nu constientizeaza ce efecte au actiunile lor, de aceea tine de noi, ca parinti sa le explicam de fiecare data de ce nu au voie sa faca un lucru sau un altul, pana cand vor deveni capabili sa inteleaga ei singuri.

VEZI pe pagina 2 alte sfaturi foarte importante

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit