11 aspecte ale vietii pe care le putem controla in mod sanatos

0
Ce obiective ai putea atinge dacă ai putea îndeplini 3 sarcini importante în fiecare zi

Uneori, pentru a-ți pagina de start  schimba viața, tot ce ai nevoie este o schimbare de direcție. Uneori, pentru a schimba direcția, este nevoie doar de o schimbare a obiceiurilor.

Întotdeauna am crezut că numai evenimentele extraordinare îți pot schimba viața: lucruri precum câștigarea la loto, întâlnirea cu sufletul tău pereche, găsirea locului de muncă visat etc.

Mai ești cu biletul de superenalotto în mână?

În parte, încă mai cred, dar experiențele recente m-au învățat că un obicei bun, repetat zilnic și cu disciplină, îți poate oferi rezultate mult mai bune. Nu te-am convins?! Urmați-mă…

  • Mai ești cu biletul de superenalotto în mânăPentru a-ți forma un obicei bun nu trebuie să cerși, să-ți încrucișezi degetele sau să speri că legea atracției funcționează.
  • Pentru ca un obicei bun să-ți schimbe viața, tot ce trebuie să faci este să începi să-l formezi… astăzi: tu decizi.
  • SCHIMBĂ-ȚI VIAȚA cu 10 Obiceiuri

Iată 10 obiceiuri bune pentru a începe să-ți schimbi viața… o zi la un moment dat. 😉

Treziți-vă între 5 și 6 dimineața. „Dacă nu te poți trezi cu o oră devreme dimineața, cum crezi că îți poți atinge obiectivele?!”.

Da, dar… ce obiceiuri ar trebui să îmi formez?

Cu acest citat din Robin Sharma, Enrico, un cititor al EfficaceMente, mi-a reamintit cât de important este să fii trezit devreme.

Obiceiul de a te trezi dimineața devreme are nenumărate avantaje: vei fi mai motivat, îți vei „crea” timpul necesar pentru a-ți atinge obiectivele și vei avea propriul tău moment lipsit de distrageri și urgențe.

Acordați-vă 5 minute pentru a spune „mulțumesc”. Da, da, știu: cuvinte precum „mulțumesc” sau „recunoștință” sunt foarte liniștite și-dragoste-frate, dar nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, doar încearcă să te gândești 5 minute pe zi la lucruri pentru care sunteți recunoscător: efectele beneficiile vă vor surprinde.

  •  Încercați să faceți o listă cu lucrurile pe care le aveți deja și pe care le-ați dori să le aveți dacă le-ați ratat. 😉
  • Ia-ți încă 5 minute pentru a te gândi la obiectivele tale. Întotdeauna am crezut că pentru a atinge orice obiectiv ai nevoie de 2 ingrediente fundamentale: concentrare și acțiune.

Nu ai pentru ce să fii recunoscător?

Nu ai pentru ce să fii recunoscătorVizualizarea zilnică a obiectivelor tale cu siguranță nu îți va permite să le atingi, dar îți va aminti că astăzi ai ocazia să faci un pas înainte pentru a te apropia de obiectivele tale.
Alergați timp de 30 de minute.

Să încep ziua să alerg pentru mine și nu pentru alții a fost o mică revoluție în rutina mea zilnică.

Voi enumera doar câteva dintre beneficiile acestui obicei: capacitate mai mare de concentrare, motivație vertiginoasă, calitate mai bună a somnului, sentiment de bine răspândit, creativitate mai mare.

Făcând activitate fizică zilnic, îți permite, de asemenea, să învingi un stil de viață sedentar: unul dintre ucigașii tăcuți ai sănătății noastre.Finalizați 3 sarcini importante înainte de ora 11:00.

Obișnuința de a desfășura 3 activități care sunt importante pentru tine înainte de ora 11 dimineața îți va permite să-ți crești productivitatea și… să faci mai multe vise să devină realitate.

Ce obiective ai putea atinge dacă ai putea îndeplini 3 sarcini importante în fiecare zi?

  • Mănâncă 3 mese sănătoase. Esti ceea ce mananci. Nu, nu vă faceți griji, nu sunt unul dintre acei tipuri obsedați de gătit ultra-sănătos: îmi plac plăcerile de la masă și bucătăria italiană bună.
  • Dar cred că educația nutrițională este un adevărat obicei care salvează vieți. Ai rămas fără idei culinare? Încercați aceste rețete sănătoase sugerate de Institutul de Cancer din Milano.

Ce obiective ai putea atinge dacă ai putea îndeplini 3 sarcini importante în fiecare ziÎnregistrați cheltuieli de peste 10 EUR. Vrei să faci bani?

Învață să economisești. Înregistrându-ți cheltuielile, vei avea conștientizarea fluxurilor tale financiare și vei învăța să te plătești înainte de orice. Știu că obiceiul de a economisi are puțin farmec: cu toții ne-am dori să facem bani rapid și ușor, totuși pentru a construi capital, primul pas este să economisim:

Dacă la 18 ani aș fi început să economisesc 200 de euro pe lună, reinvestindu-i cu un randament de 2% lunar, știi cât ar fi capitalul tău în 37 de ani? 1.019.059 € (nu crezi?! Găsiți foaia de calcul cu toate detaliile făcând clic aici). Nu costa nimic sa incerci, daca chiar merge prost devii milionar la 38 de ani! 😉

  1. Descrie-ți ziua în 5 rânduri. Jurnalul este un obicei uimitor. A-ți nota gândurile, ideile, problemele, rezultatele în fiecare zi are nenumărate beneficii:
  2. scrisul te ajută să-ți limpezi mintea, recitirea a ceea ce scrii te ajută să înțelegi ce nu a funcționat și ce a funcționat în trecut, scrie despre obiectivele tale și despre progresul vă oferă motivație și concentrare.
  3. Pentru jurnalul meu folosesc Notion, încercând să nu scriu niciodată mai mult de 5 rânduri: efortul de sinteză mă ajută să clarific.