10 sfaturi de la cel mai cunoscut pediatru ucrainean dr komarovskii

0

Ce spune dr. Komarovsky Acasă despre colici la bebeluși? Colica la nou-născuți: sfaturi, recomandări

Colica este aproape cea mai frecventă cauză a plânsului sugarilor în primele luni de viață. Ce nu fac parintii tineri pentru a calma firimitura in astfel de momente! Cele mai bune sfaturi și recomandări sunt date de celebrul medic Komarovsky.

Cine e acesta?

Doctor Komarovsky Evgeny Olegovich – celebru medic pediatru care a câștigat faima mondială datorită celui mai înalt profesionalism și „Școala medicului Komarovsky”. Milioane de părinți au încredere în el cu problemele copiilor lor.

Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că abordarea ei nu este doar despre tratament, ci, mai presus de toate, despre parenting! Nu toată lumea o poate face.

doctor în colici de țânțari la nou-născuți

Cine e acesta„Școala Doctorului Komarovsky” a fost difuzat din 2010, iar astăzi poate fi văzut pe șapte canale TV. Programul TV atrage atenția tinerilor părinți din Ucraina, Rusia, Moldova și Belarus, precum și telespectatorii canalelor în limba rusă din Israel, Canada și Germania.

  1. Site-ul oficial este diversiunea online „Școala Komarovsky”. Răspunsurile la toate întrebările pot fi găsite în publicațiile medicului sau discutate pe forum cu alți părinți.
  2. Aceasta este una dintre cele mai importante secțiuni ale site-ului, care permite tinerilor părinți să înțeleagă că problemele cu copilul în familie nu sunt unice și fiecare dintre ele este rezolvată.Dr. Komarovsky vorbește despre colici

Tantar de scoala

  1. Dacă copilul este torturat de colici, ce ar trebui să fac? Problema cu care se confruntă cei mai des tinerii părinți este foarte controversată chiar și în rândul medicilor.
  2. Colica este un atac de durere intensă, scurtă, dar repetată pe o perioadă de timp. Sunt diferite: hepatice, renale, intestinale.

Tantar de scoalaDupă cum a explicat dr. Komarovsky, colica la nou-născuți, din punct de vedere al științei, nu este încă pe deplin înțeleasă. Cu toate acestea, spre deosebire de colicile infantile, toate celelalte sunt destul de simplu de explicat, de exemplu, prin pietre sau trecerea scaunelor întărite.

Colica infantilă nu este asociată cu niciunul dintre motivele de mai sus. Principalul lucru pe care părinții ar trebui să-l înțeleagă: atunci când un copil are o lună, colicile din intestine nu sunt periculoase și nu sunt considerate o boală. În plus, colica infantilă dispare de la sine, fără acțiune ulterioară din partea părinților.

Cauzele plânsului

Într-adevăr, motivele pentru copilul neliniştit abundă. Dacă ai grijă de copil – el se devorează, doarme suficient, nu are probleme cu scaunul, atunci pentru a înțelege de ce plânge copilul, ai nevoie de un medic pediatru.

constipație Komarovsky

Pediatrul examinează în primul rând pielea pentru prezența erupțiilor cutanate și a scutecului. În procesul de a afla nivelul de temperatură și regularitatea scaunului. Excludeți infecțiile urechii și semnele unei răceli. Numai după o examinare amănunțită stabilește diagnosticul – „colică intestinală infantilă”.

Nu ar trebui să fii arogant și să încerci să determinați singur cauza problemei. Despre orice examinare independentă a vorbirii copilului nu poate fi, contactați un specialist.

remediu pentru colici

Indiferent de informațiile despre cauza acestei boli a reușit să obțină înainte, dr. Komarovsky colica la sugari explică astfel: există o serie de ipoteze pe care medicii le consideră drept posibile motive pentru apariția lor în copilărie, dar nicio versiune nu a fost confirmată din știința medicală. .

Singurul lucru pe care medicii îl pot spune fără echivoc este că supraalimentarea și supraîncălzirea cresc semnificativ probabilitatea unei astfel de probleme.

Cauzele problemelor la copii

Cauze posibile ale colicilor:Imaturitatea terminațiilor nervoase ale intestinului.
Sistem digestiv subdezvoltat Lipsa enzimelor din cauza imaturității sistemului enzimatic.
Mamă care alăptează dezechilibrat din punct de vedere nutrițional.

Tehnologia incorectă de preparare a amestecului.Ingestia de aer în timpul hrănirii. Creșterea formării de gaze. Constipație.Mușchii abdominali slabi.

cauzele colicilor

  1. Medicul va putea exclude varianta de malnutriție în timpul examinării inițiale și interviului cu părinții.Toate celelalte motive, de asemenea, nu trebuie ignorate.Semne ale apariției bolii
  2. Semnul principal al apariției colicilor infantile este, desigur, plânsul nerezonabil. În acest caz, burtica bebelușului poate fi ușoară, temperatura este absentă și nu există semne de boală.

Potrivit Dr. Komarovsky, nou-născuții colici îi fac să țipe, astfel încât mama literalmente începe să înnebunească puțin. Acest fenomen i-a chinuit de mult timp pe oamenii de știință medicali care încearcă în zadar să-l explice. De asemenea, au efectuat o serie de experimente privind influența unui copil care plânge asupra psihicului părinților.

Conform rezultatelor cercetării, s-a putut explica totul, cu excepția bebelușului care plângea, care a fost diagnosticat cu „colici infantile”. Frecvențele speciale la care țipă copilul în aceste momente depășesc sfera unui singur studiu științific.