Ce gest al parintilor tai iti arata mereu ca te iubesc nespus? Poate ca te ajutau la teme, ori petreceati vacante minunate cu cortul. Un copil nu are nevoie de multe lucruri pentru a se simti iubit. Pentru ei, micile lucruri conteaza enorm si de acestea isi vor aduce aminte cand vor fi mari. Iata cele mai importante 10 lucruri mici pe care ar trebui sa le faci zilnic pentru copilul tau:
1. Inchide telefonul si uita de el macar o ora. In acest timp, petreceti timp de calitate. Stiai ca 33% dintre copiii suedezi s-au plans intr-un sondaj ca parintii lor stau mereu pe telefon?
Recomandarea specialistului in terapie familiala pentru parintii care vor copii sanatosi si fericiti
2. Ora de somn trebuie sa fie speciala. Si poate ca nici nu trebuie sa fie o ora. Citeste-i in fiecare seara, povestiti amandoi ce ati facut peste zi, poate inventati un joc al vostru, sa spuneti: cel mai frumos lucru care l-ati trait peste zi / cea mai amuzanta intamplare de peste zi etc.
Top carti pentru copii. Cele mai bune si mai ieftine carti pentru copii intre 2 – 5 ani
3. Afectiune fizica! Imbratisari, pupici, mangaieri. Copilul are nevoie de toate acestea si conteaza chiar mai mult decat cuvintele. Trebuie sa iti marturisesc ca, in urma cu cateva seri l-am intrebat pe fiul meu (2 ani si 6 luni) ce inseamna pentru el “te iubesc”. Si, dupa ce a stat cateva clipe bune si s-a gandit mi-a raspuns: “o imbratisare”.
4. Disciplina trebuie sa se realizeze prin dragoste, afectiune si respect.
5. Lasa-i biletele amuzante: in pachetul de pranz, sub perna, pe hainele cu care se va imbraca a doua zi. Este ideal mai ales pentru parintii care muncesc de dimineata pana seara si nu reusesc sa interactioneze prea mult cu copilul.
6. Atunci cand vorbesti cu copilul…
Buna! foarte interesante articolele, dar, am sesizat ca sunt adresante, in special mamicilor cu un singur copil. cum sa ai un copil feriicit, cum sa comunici cu copilul….s.m.d.p
astepam si articole pt mame cu copii multi!!
Multumim pentru aprecieri si pentru observatii. In principiu, un parinte care stie si aplica anumite principii in comunicarea cu primul copil, daca observa rezultate pozitive, va folosi lucrurile invatate si la al doilea, al treilea copil etc. Apoi, fiecare copil are personalitatea lui, astfel incat pentru fiecare trebuie gasita cea mai potrivita modalitate de comunicare. Altfel spus, chiar si in familiile cu multi copii parintii comunica diferit cu fiecare copil in parte, adaptand mesajul varstei, caracterului, temperamentului, chiar si situatiei concrete.
Asta nu inseamna, insa, ca nu este nevoie de articole pentru mamele cu copii multi. De exemplu, ce subiecte v-ar interesa sa gasiti pe site-ul nostru care sa-i ajute pe parintii cu mai multi copii?
Am remarcat ca majoritatea articolelor sunt parca scrise pentru mamici. Chiar si aici exista conceptia ca in relatia cu copilul se implica doar mama, sau e o intamplare? “ori poate a auzit o discutie mai aprinsa intre tine si sot “
Buna, Mc!
Intr-adevar, multe dintre articole sunt dedicate mamicilor. Poate pentru ca peste 80% dintre cititorii nostri sunt femei. Insa, este o remarca foarte buna si vom tine cont sa adresam articolele si taticilor.
Avem deja o rubrica pe care o dedicam taticilor, foarte importanti in educatia, cresterea si armonia familiei.
http://centruldeparenting.ro/category/secretele-parintilor/sfaturi-pentru-tatici/
Ce subiecte ai dori sa citesti la noi pe site?