6. Atunci cand vorbesti cu copilul, priveste-l in ochi. Este o tehnica de comunicare ce da rezultate cu copiii mici – daca ii rogi sa se opreasca din a face un lucru, ori de a nu pune mana undeva. Dar ramane la fel de eficienta si cu copiii mai mari, pentru ca este un moment in care se creeaza o legatura puternica, iar comunicarea se face eficient. Poti afla multe doar uitandu-te in ochii copilului tau!

„De cate ori sa-ti spun?!” 10 cauze de ce nu ne asculta copiii

6 secrete sa-i ajutam pe copii sa fie responsabili fara sa se simta vinovati

7. Zambeste mereu, chiar si cand nu mai poti de oboseala, esti stresat, ori suparat. Copilul trebuie sa simta afectiune din partea ta. Un zambet dovedeste ca esti prezent, ca esti disponibil, ca nu exista nor care sa umbreasca fericirea micului sau univers.

8. Fii un model. Arati afectiune tatalui copilului – o mangaiere, un sarut pe obraz, un zambet. Copilul este mereu cu ochii pe voi si caldura din casa il va face mereu fericit.

7 lucruri pe care le au in comun cei mai buni parinti din lume

9. Include-l in decizii. Pregatiti o vacanta, meniul pentru urmatoarele doua zile ori activitatile de weekend? Atunci este un bun prilej de a-l include in deciziile ce privesc familia. Se va simti important, va vedea ca opinia lui conteaza si se va simti un membru puternic al familiei. Vei vedea ca rezultatul se va vedea in scurt timp si in comportamentul sau: va fi mai responsabil, mai atent la ceea ce se intampla in casa si se va implica si in alte aspecte.

10. Daca observi ca este nefericit, actioneaza! Afla motivul: poate este necajit la scoala de alti copii, ori poate a auzit o discutie mai aprinsa intre tine si sot si cum parintii celui mai bun prieten al sau divorteaza, se poate gandi ca si familia lui se va destrama. Afla ce este in sufletul sau si incurajeaza-l mereu sa-ti spuna!