10 lucruri mici pe care sa le faci zilnic pentru a avea un copil fericit
„De cate ori sa-ti spun?!” 10 cauze de ce nu ne asculta copiii
6 secrete sa-i ajutam pe copii sa fie responsabili fara sa se simta vinovati
7. Zambeste mereu, chiar si cand nu mai poti de oboseala, esti stresat, ori suparat. Copilul trebuie sa simta afectiune din partea ta. Un zambet dovedeste ca esti prezent, ca esti disponibil, ca nu exista nor care sa umbreasca fericirea micului sau univers.
8. Fii un model. Arati afectiune tatalui copilului – o mangaiere, un sarut pe obraz, un zambet. Copilul este mereu cu ochii pe voi si caldura din casa il va face mereu fericit.
7 lucruri pe care le au in comun cei mai buni parinti din lume
9. Include-l in luarea deciziilor. Pregatiti o vacanta, meniul pentru urmatoarele doua zile ori activitatile de weekend? Atunci este un bun prilej de a-l include in deciziile ce privesc familia. Se va simti important, va vedea ca opinia lui conteaza si se va simti un membru puternic al familiei. Vei vedea ca rezultatul se va vedea in scurt timp si in comportamentul sau: va fi mai responsabil, mai atent la ceea ce se intampla in casa si se va implica si in alte aspecte.
10. Daca observi ca este nefericit, actioneaza! Afla motivul: poate este necajit la scoala de alti copii, ori poate a auzit o discutie mai aprinsa intre tine si sot si cum parintii celui mai bun prieten al sau divorteaza, se poate gandi ca si familia lui se va destrama. Afla ce este in sufletul sau si incurajeaza-l mereu sa-ti spuna!
[ad#co-3]Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!
Buna! foarte interesante articolele, dar, am sesizat ca sunt adresante, in special mamicilor cu un singur copil. cum sa ai un copil feriicit, cum sa comunici cu copilul….s.m.d.p
astepam si articole pt mame cu copii multi!!
Multumim pentru aprecieri si pentru observatii. In principiu, un parinte care stie si aplica anumite principii in comunicarea cu primul copil, daca observa rezultate pozitive, va folosi lucrurile invatate si la al doilea, al treilea copil etc. Apoi, fiecare copil are personalitatea lui, astfel incat pentru fiecare trebuie gasita cea mai potrivita modalitate de comunicare. Altfel spus, chiar si in familiile cu multi copii parintii comunica diferit cu fiecare copil in parte, adaptand mesajul varstei, caracterului, temperamentului, chiar si situatiei concrete.
Asta nu inseamna, insa, ca nu este nevoie de articole pentru mamele cu copii multi. De exemplu, ce subiecte v-ar interesa sa gasiti pe site-ul nostru care sa-i ajute pe parintii cu mai multi copii?
Am remarcat ca majoritatea articolelor sunt parca scrise pentru mamici. Chiar si aici exista conceptia ca in relatia cu copilul se implica doar mama, sau e o intamplare? „ori poate a auzit o discutie mai aprinsa intre tine si sot „
Buna, Mc!
Intr-adevar, multe dintre articole sunt dedicate mamicilor. Poate pentru ca peste 80% dintre cititorii nostri sunt femei. Insa, este o remarca foarte buna si vom tine cont sa adresam articolele si taticilor.
Avem deja o rubrica pe care o dedicam taticilor, foarte importanti in educatia, cresterea si armonia familiei.
http://centruldeparenting.ro/category/secretele-parintilor/sfaturi-pentru-tatici/
Ce subiecte ai dori sa citesti la noi pe site?