Numai persoanele care au copii stiu cat de puternic te poti enerva atunci cand: copilul nu te asculta legat de ceva cu adevarat important, te grabesti si cel mic trage de timp, trebuia sa plecati din part de o jumatate de ora, insa copilul refuza sa se miste din loc si cate si mai cate situatii in care cedezi nervos si singurul lucru care pare sa ajute pe moment este sa tipi la copil.

Bloggerita si autoarea americana Christina Antus, mama a 3 copii, scrie, intr-un articol pe site-ul ScaryMommy.com, despre experienta pe care a avut-o atunci cand a incetat sa mai ridice vocea la copii.

Intr-o zi, ea a decis sa nu mai tipe la copii timp de o saptamana, dupa ce si-a dat seama ca ridica vocea la ei atunci cand nu mai avea rabdare sau cand aduna prea multe frustrari, dupa care se simtea vinovata pentru acest comportament.

Solutia din 10 pasi care te va ajuta sa nu mai tipi la copil, orice ar face

Vrei sa ai mai multa rabdare cu copilul? 8 sfaturi rapide sa fii o mama zen

Iata cele zece lucruri pe care le-a observat Christina Antus atunci cand nu a mai tipat la copii:

1. Atunci cand eram calma, copiii mei ma ascultau.
Desigur, ei au fost destul de confuzi la inceput, la fel ca si mine. Dupa ce s-au uitat unul la celalalt, au cautat prin camera daca nu cumva este ascunsa vreo camera de filmat. Copiii pareau sa inteleaga instructiunile pe care le dadeam mai bine fara ca din ochii mei sa iasa scantei.

2. Am stat foarte mult de vorba cu mine insami.
Pur si simplu simteam ca imi ies din minti incercand sa ma abtin de la a tipa. Ma plimbam de colo colo gandindu-ma foarte mult la ce simteam cand vedeam ca cei mici nu-si pun pantofii in picioare. Daca ei nu se pot incalta in 15 minute fara sa fie sustrasi de ceva, cum vom pueta supravietui unui atac zombie? Noi nu vom supravietui din cauza pantofilor…

Educarea copiilor fara tipete

„Vrei sa-ti cumpar mizeria asta?!” Diferenta dintre refuz si respingere

3. Nimeni nu s-a suparat atunci cand i-am rugat sa-si adune jucariile.
Asta probabil pentru ca venele de pe fruntea mea nu pulsau ca un bebelus extraterestru gata sa explodeze cu o razbunare.

4. Tipetele mele au fost convertite in miscari de dans si zgomote ciudate.
Atunci cand am simtit ca imi vine sa tip, am inceput sa topai prin camera ca o gaina, iar copiii s-au prins si ei in acest joc cu zgomotele pasaresti pe care le scoteam pe gura. Am transformat un potential tipat intr-un dans al frustrarii si luptei. Si mi-am pastrat calmul, pentru ca era chiar distractiv.

Afla, pe pagina urmatoare, care sunt celelalte 6 lucruri care s-au intamplat atunci cand mama a incetat sa mai tipe la copii.