​​

Tot ce au de facut copiii pentru a-si dezvolta abilitatile este sa se joace. Ce avem de facut noi, parintii lor, este sa le oferim acele jucarii si materiale care sa-i ajute cel mai mult in dezvoltarea lor, aducandu-le si bucurie, in acelasi timp.

De aceea, printre cele mai apreciate jucarii, atat de catre parinti, cat mai ales de catre copii, sunt jucariile de rol. Ele ii stimuleaza pe cei mici sa gandeasca, sa-si imagineze, sa creeze si apoi sa comunice, toate la nivelul potrivit varstei.

Jocurile Playmobil sunt jocuri de rol produse in Germania, fiecare dintre ele aducand cate o lume in sine, pe diferite tematici: sport, actiune, basme, printese, ponei, cavaleri, pirati, istorie, animale etc.

Iar fetitele iubitoare de printese, printi si povesti cu ponei vor descoperi cu incantare jocurile Playmobil precum: Padurea magica, camera regala, marele castel al printesei, grajdul castelului, cuplul regal cu trasura, camera printesei, bal mascat, garderoba cu salon, baia regala, zanele cu cai etc. Mai multe produse pot fi vazute AICI.

 

Ce isi dezvolta copilul in fiecare etapa cu ajutorul jocurilor Playmobil

 

Pe masura ce se joaca, cel mic parcurge anumite etape si, in fiecare dintre aceste etape, isi dezvolta anumite abilitati si capacitati. Hai sa vedem care anume in functie de etapa:

 

1. Constructie

Este prima etapa, cand copilul, insotit sau nu de un adult, construieste mediul in care se desfasoara actiunea jocului, dezvoltandu-si motricitatea fina a mainilor, concentrarea, atentia la detalii, precum si imaginatia, reprezentarea in spatiu.

 

2. Descoperire

Dupa ce mediul e gata construit, cel mic descopera celelalte elemente ale jocului: personaje, accesorii, haine, detalii si cum se folosesc fiecare dintre ele. Este o etapa in care sunt stimulate curiozitatea, memoria si creativitatea copilului, pe masura ce se bucura de fiecare element descoperit.

 

3. Joaca

Odata construit jocul si descoperite personajele si accesoriile, posibilitatile de joaca sunt nelimitate. Se poate juca un singur copil, un copil si un adult, mai multi copii impreuna cu un adult sau fara. Si, in cadrul jocului, pot fi organizate jocuri de rol, inventand si traind diferite intamplari si situatii care ii ajuta pe copii sa comunice, sa gestioneze emotii si sa invete lucruri despre viata si despre relatii.

 

Asadar, in cele 3 etape ale jocului, copilul are ocazia de a-si dezvolta cel putin 10 abilitati printre care: motricitatea, concentrarea, atentia, imaginatia, curiozitatea, creativitatea, memoria, gestionarea emotiilor si comunicarea.

 

Descopera lumea din Padurea Magica de la Playmobil, in acest video:

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit